F1: megtörné rossz sorozatát a Hungaroringen a Mercedes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.21. 16:05
Magabiztosan vág neki a Magyar Nagydíjnak a Mercedes. Mindkét versenyzője elég felkészültnek tartja magát arra, hogy megszerezze a győzelmét, bár Toto Wolff kicsit aggódik a riválisok – főként a Red Bull – miatt.

A Mercedesnek még nem sikerült nyernie a turbó-korszakban a Hungaroringen, de Toto Wolff reménykedik benne, hogy a Red Bull jelenlegi jó teljesítménye sem akadályozza meg őket abban, hogy ez végre sikerüljön.

„Ez a pálya nem volt kedves hozzánk az elmúlt két évben, és jól kijönnek rajta a riválisaink erősségei – nyilatkozta az osztrák csapatfőnök. – Esős körülmények között és lassabb pályákon, mint amilyen a Hungaroring is, valós fenyegetést jelentenek. Hibátlanul kell teljesítenünk, hogy végül az élen végezzünk."

Az első mercedeses sikerét 2013-ban nálunk arató Lewis Hamilton St. Tropez-ban vakációzott, mielőtt megérkezett volna Magyarországra, és elég kipihentnek érzi magát ahhoz, hogy ötödször is diadalmaskodjon a Hungaroringen. A brit versenyző mellesleg négyet megnyert az elmúlt öt futamból, és ha most is nyer, zsinórban harmadik győzelmét aratja.

„Friss, erővel teli és magabiztos vagyok a Magyar Nagydíj előtt – mondta a vb-pontverseny második helyezettje. – Ez egy olyan pálya, ami valamiért mindig feküdt a vezetési stílusomnak, és az itt kapott támogatás is hihetetlen. Az elmúlt néhány évben nem ment minden jól Budapesten, de megvan a kellő sebességem, és mindent megteszek azért, hogy fordítsak a helyzeten."

Nico Rosbergnek utoljára az Európai Nagydíjon sikerült nyernie, ráadásul a Hungaroringen sosem volt szerencsés. Legjobb eredménye egy-egy negyedik hely 2009-ből és 2014-ből. Ennek ellenére a német versenyző magabiztosan érkezett Magyarországra, ahol, ha minden igaz, még a váltócserét is megússza.

„A silverstone-i jó hétvége volt, leszámítva a hátrasorolást a verseny után – utalt vissza Rosberg az előző futamra. – A szezon feléhez megérkezve vezetem a világbajnokságot, de még sok van hátra. Továbbra is csatázunk Lewiszal, de nagyon jól érzem magam az autóban, és alig várom a következő csatát kettőnk közt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik