nemzetisport.hu 2017.04.03 20:42 Frissítve: 2017.04.03 20:42

F1: még mindig nem térhet vissza a német pilóta

Pascal Wehrlein, a Formula-1-es Sauber csapat német pilótája a hétvégi Kínai Nagydíjon sem indul, ismét az Ausztráliában bemutatkozó olasz, Antonio Giovinazzi helyettesíti majd.

Pascal Wehrlein megint nem vezetheti a Saubert

 

A téli holtszezon során szerződött a tavaly még – az azóta megszűnt – Manor istállónál versenyző német Wehrlein a Sauberhez, ám egyelőre nem tudott versenyen bemutatkozni új csapatánál. A 22 éves pilóta ugyanis még a januárban rendezett Race of Champions gálaversenyen szenvedett ijesztő balesetet, ami miatt az első barcelonai teszthetet is kihagyni kényszerült.

A második tesztelésen már részt vett, és el is utazott a Sauberrel az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra, ahol az első két szabadedzésen is szerepelt. Kiderült azonban, hogy a januári balesetben begyűjtött sérülése korántsem gyógyult meg maradéktalanul, és egy teljes versenytávot még fizikailag nem bír végig, ezért a harmadik szabadedzésen már az olasz Giovinazzi helyettesítette.

Az olasz bemutatkozó futama remekül sikerült, ugyan pontot nem szerzett, de a csapattársával, Marcus Ericssonnal ellentétben teljesítette a versenytávot és 12. helyen ért célba. A Sauber a futam után közölte, Wehrlein Kínában már rajthoz fog állni, ám ma kiderült, a német még nem bírná a futamot.

„Pascal Wehrleint Kínában ismét Antonio Giovinazzi fogja helyettesíteni, hogy így is biztosítsuk, hogy a német versenyzőnk a legtökéletesebb fizikai állapotban ülhessen ismét vissza a Sauber C-36-os pilótafülkéjébe lehetőleg minél hamarabb, már Bahreinben, vagy az Orosz Nagydíjon” – áll a csapat által kiadott közleményben.

„Számomra a legfontosabb, hogy intenzíven tréningezzek, hogy mielőbb 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. Amint ez meglesz, készen leszek rá, hogy az első teljes versenyhétvégémen szerepelhessek a Saubernél. Remélem, ez a pillanat már Bahreinben eljön, de ha nem, akkor maximálisan kihasználjuk majd az orosz futamig hátralévő időt, hogy teljesen készen álljak” – fogalmazott a német versenyző.

 

2020.02.19 22:44:30

F1 H. L.

A finn az utolsó órában állt az élre, majd nem sokkal később az első piros zászlós szakaszt is előidézte a 2. tesztnapon.

2020.02.17 17:16:27

F1 ZSOLDOS BARNA

Hogyan lehet felpezsdíteni a sportágat, miután a másfél órás monoton körözgetés már a kemény vonalas rajongókat sem érdekelte?

2020.02.18 21:27:13

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

A leggyorsabb és legtöbb kört is a W11-es teljesítette • A Ferrarinál többször is technikai gond adódott.

2020.02.10 18:04:54

F1 ZSOLDOS BARNA

A tökéletes sikergépezetté váló Ferrari dominanciája példa nélküli volt a sportágban.

2020.02.12 20:16:54

F1 MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nincs az a pénz, amely képes szembeszállni a természettel.