F1: Meg kell beszélnünk Hamiltonnal, hol a határ - Rosberg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 14:01
Bár Nico Rosberg a Bahreini Nagydíj leintése után egy rossz szót sem szólt Lewis Hamiltonra kettejük győzelemért folytatott csatája miatt, de a verseny alatt a rádión panaszkodott csapattársa helyenként túl agresszív védekezése vagy visszatámadása miatt, és a Kínai Nagydíj helyszínére érve is elmondta, mit tartott túlzásnak az angol részéről.

„Egyszer éreztem azt, hogy Lewis átlépi a határt, akkor szóltam is a rádión – mondta Rosberg Sanghajban. – A többi eset is necces volt, de kemény versenyzésnek mondhatjuk, kellő tisztelettel az ellenfél iránt. Ám akkor túlságosan is kiszorított, és ha egy szintnél nagyobb lendülettel húzza rám az autót, nem tudom elkerülni az ütközést. Ha a belső íven vagy, és előrébb kerülsz, a kanyar a tiéd.”

A Hamiltonnal többször is kanyarokon át tartó, kerék kerék elleni csatákat vívó Rosberg azonban leszögezte, hogy a csata nagy része tiszta volt, de elég egyetlen félreértés, és a csapat a kettős győzelem helyett pont nélkül távozhat, amit meg kell beszélni.

„Láttunk már olyan eseteket a sportág történetében, amikor irányíthatatlanná vált a helyzet, de ezt rendszeres beszélgetésekkel megelőzhetjük. Mindenkinek tudnia kell, mit gondolnak a többiek a csapaton belül, és a következő hasonló helyzetben az összes véleményt figyelembe véve csatázzon, akár mindent beleadva. Meg kell beszélnünk, hol a határ” – mondta Rosberg, majd hozzátette, összességében elégedett volt azzal, ahogy versenyzett, kellő agresszivitással támadta csapattársát, de tudta, meddig mehet el.

„Ha nem tudtam volna, holt a határ, egyikünk sem fejezi be a versenyt” – mondta a német.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik