F1: még három évig Monza a házigazdája az Olasz Nagydíjnak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.29. 14:43
Az Olasz Automobil-szövetség (ACI) bejelentette, hogy a következő három évben is Monza rendezi meg a Formula–1-es Olasz Nagydíjat.

Az ACI-t vezető Angelo Sticchi Damiani elmondta, hogy a szeptemberi, szóbeli megállapodás után most hivatalosan is aláírták a szerződést az autós gyorsasági világbajnokság kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal, így 2019-ig biztosan lesz F1-es Olasz Nagydíj, amelynek minden alkalommal Monza ad otthont.a szeptemberi, szóbeli megállapodás után most hivatalosan is aláírták a szerződést az autós gyorsasági világbajnokság kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal, így 2019-ig biztosan lesz F1-es Olasz Nagydíj, amelynek minden alkalommal Monza ad otthont.

„Sok munkába került, de a nehézségek ellenére sikerült megegyeznünk Monza jövőjéről" – nyilatkozott Damiani.

A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra, de médiaértesülések szerint az olaszok három év alatt 68 millió eurót fizetnek a rendezésért, mely összeg nem sokkal kevesebb annál a 75 millió eurónál, amit Ecclestone eredetileg szeretett volna kapni.

A monzai az egyik legnagyobb hagyományú versenypálya, egyetlen más helyszínen sem tartottak annyi F1-es futamot, mint itt. Az 1950-es, első verseny óta csak 1980-ban nem volt Formula–1-es házigazda, mivel abban az évben Imola rendezte meg az Olasz Nagydíjat.

A monzai versenyhétvégére az előzetes versenynaptár szerint szeptember 1. és 3. között kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik