F1: Verstappent megbüntették az azeri kiesése után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.27. 11:33
null
Verstappen nem akart nyilatkozni a verseny után (Fotó: AFP)
Az elmúlt hétvégén rendezett Formula–1-es Azeri Nagydíj igazán őrületesre sikerült, a káoszfutam végén Daniel Ricciardo diadalmaskodott a Red Bulljával. Csapattársa, a holland Max Verstappen a verseny elején műszaki hiba miatt kiesett, és mint utóbb kiderült, súlyos szabálysértést követett el, amiért súlyos pénzbüntetést kapott.

A fiatal holland a legutóbbi hat futamból már a negyediket volt kénytelen feladni az autója meghibásodása miatt, ami legalábbis bosszantó lehet számára, főleg ha azt vesszük, hogy közben csapattársa, Daniel Ricciardo halmozza a dobogós helyeket és már győzelemmel is büszkélkedhet.

1. AZERI NAGYDÍJ
JÚNIUS 23., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:44.410
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:43.362
JÚNIUS 24., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:42.742
pole: Hamilton 1:40.593, 2. Bottas 1:41.027
JÚNIUS 25., VASÁRNAP
futam: 1. Ricciardo, 2. Bottas, 3. Stroll
„Őt is büntetni kellett volna" • „Szégyenbe hozta magát"
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 9., 14.00: Osztrák Nagydíj
Július 16., 14.00: Brit Nagydíj
Július 30., 14.00: Magyar Nagydíj

Az azeri balszerencséje után érthetően bosszús Verstappen azonban ez alkalommal elkövetett egy komoly hibát: nem állt a sajtó rendelkezésére az arra kijelölt zónában a kiesését követően még a verseny alatt, amivel megsértette a Sportszabályzat 19.4-es cikkelyét. Ezért a holland az illetékes bizottságtól a futam után 25 ezer euró – azaz 7.73 millió forintnak megfelelő – pénzbüntetést kapott.

„Valahogy nem voltam beszédes hangulatomban, egyszerűen nagyon csalódott voltam a kiesés miatt. Még vagy jó félórát töltöttem a pályán és a csapattal, a mérnökömmel beszéltük át a versenyen történteket, az autó egyensúlyát és viselkedését, aztán eljöttem” – mondta Verstappen.

Figyelembe véve, hogy Kanada után ismét az élmezőnyből volt kénytelen feladni a nagydíjat, és hogy csapattársa viszont nyerni tudott, talán nem annyira meglepő, hogy a holland nem járult a sajtó színe elé.

„Azt hiszem ez volt a legokosabb, amit tehettem abban a helyzetben. Különösen, ha megnézzük, hogy hol álltam, amikor kiestem, és hol állt Daniel. Szóval könnyen elképzelhetőnek tartottam volna, hogy a a végén én nyerek” – elmélkedett Verstappen, akinek sommás véleménye a kieséséről a futam összefoglalójában is helyet kapott (0.22-től).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik