F1: Massa nem ért egyet a Monacóban visszatérő Buttonnal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.16. 15:02
Felipe Massa örül neki, hogy Jenson Button a Monacói Nagydíjon rajthoz áll az Indy 500-ra utazó Fernando Alonso helyetteseként, de azt nem érti, miért nem akarja kipróbálni az angol az autót a jövő heti bahreini teszten.

„Amikor Fernando bejelentette, hogy nem indul Monacóban, biztos voltam benne, hogy Jensonjön helyette, hiszen nagyszerű pilóta, és Monacóban megfizethetetlen a rutinja” – mondta Massa, aki Buttonhoz hasonlóan visszavonult az előző szezon végén, csakhogy Valtteri Bottas Mercedeshez szerződése után erre a szezonra még visszatért a Williamshez.Massa, aki Buttonhoz hasonlóan visszavonult az előző szezon végén, csakhogy Valtteri Bottas Mercedeshez szerződése után erre a szezonra még visszatért a Williamshez.

„Azt viszont nem értem, miért nem ül autóba a jövő heti teszten, amely remek alkalom lenne rá, hogy megismerje az autót. Ha a tavalyi kocsikkal mennénk, azt mondanám, nem oszt, nem szoroz, de ilyen gumikkal még Jenson sem versenyzett” – mondta Massa.

Button inkább a McLaren szimulátorában dolgozik a monacói pálya próbálgatásával, de Massa szerint ez rossz döntés.

„Ha annyira jók a szimulátorok, miért nem használják a top pilóták? Lewis Hamilton két vagy három éve nem ült benne. Ha nekem lenne ilyen lehetőségem, a jövő héten ideutaznék, egy teljes nap tesztelésnél nincs jobb alkalom arra, hogy megismerd az autót” – mondta Massa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik