HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.21 16:32 Frissítve: 2018.04.21 16:38

F1: már nem a korábbi világbajnok menedzseli Kubicát

A Williams tartalék pilótája, Robert Kubica bejelentette, már nem tagja a menedzseri csapatának a 2016-os Formula–1-es világbajnok, Nico Rosberg.

HIRDETÉS

 

A tavalyelőtti világbajnok tavaly csatlakozott a lengyel pilótát segítők csapatához, hogy közreműködjön abban, hogy Kubica hét kihagyott év után ismét állandó versenyző legyen a száguldó cirkuszban. Hiába vetette be azonban magát és kapcsolatait Rosberg Kubica érdekében, a Williams a távozó Felipe Massa helyére Szergej Szirotkint szerződtette a lengyel helyett, így azóta már a két jó barát nincs munkakapcsolatban.

Kubica menedzseri csapatának már nem tagja Rosberg (Fotó: AFP)

Kubica elárulta, miután nem sikerült versenyzői ülést kapnia, már nem dolgoznak együtt Rosberggel, ami nem azt jelenti, hogy megszakítottak minden kapcsolatot.

„Igazából véve formálisan nem történt meg a szakítás, pusztán arról van szó, hogy már nem dolgozunk együtt olyan szorosan. Eredetileg is arról volt szó, hogy Nico csak a 2017-es egyeztetéseken segít. A kapcsolatunk továbbra is jó, ő is csinálja a dolgát, meg én is, Nico ráadásul nagyon elfoglalt, meg családja is van, szóval ezért nem is nagyon ér rá, de azért kapcsolatban vagyunk továbbra is, csak nem olyan szorosban, mint tavaly” – magyarázta Kubica.

A két pilóta gyerekkoruk óta barátok, kapcsolatuk még a junior-formulaszériák világában kezdődött, s azóta sem szakadt meg, így érthető, ha Kubica nem zárkózik el attól, hogy a jövőben esetleg ismét kérje világbajnoki exversenyzőtársa segítségét.

„Nem csak rajtam áll, hogy esetleg később ismét együttműködjünk. Sok függ az adott helyzettől, meg a körülményektől. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – fogalmazott a lengyel.

A kép két szélén öt világbajnoki cím, középen pedig Kubica (Fotó: AFP)

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.13 12:43:47

F1 nemzetisport.hu

Csupán tizennégy versenyző látta meg a kockás zászlót, miközben csak öten zártak körön belül.

2018.05.12 14:33:36

F1 nemzetisport.hu

Lewis Hamilton körrekorddal szerezte meg az első rajthelyet Barcelonában.

2018.05.11 13:34:58

F1 nemzetisport.hu

Gyorsultak a Red Bullok, míg Grosjean ismét hibázott és majdnem nagyobb bajba került.

2018.05.03 09:18:39

F1 ZSOLDOS BARNA

Az egykori Formula–1-es pilóta szereti Budapestet, amelyhez csodálatos emlékek fűzik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS