F1: Leclerc-re rajtbüntetés vár a Brazil Nagydíjon

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.11.12. 18:26
null
Leclerc-nek legalább 10 rajhelyes büntetéssel kell számolnia (Fotó: AFP)
Charles Leclerc rajtbüntetés tudatában készülhet a soron következő F1-es Brazil Nagydíjra, miután a Ferrari úgy döntött, új erőforrást szerel az autójába az amerikai meghibásodást követően.

 

A monacói versenyző idei harmadik motorja a legutóbbi Amerikai GP harmadik szabadedzésén hibásodott meg, amiért egy korábbi elemet kellett az autójába szerelni az időmérőre, illetve a versenyre. Charles Leclerc a hátrasorolást így megúszta, ám a 2-es specifikációjú erőforrás már akkor is a végét járta, és teljesítményben is elmaradt az újabb verziótól. A Ferrari ezért úgy határozott, a soron következő Brazil Nagydíjra új motorral látja el a 16-os rajtszámú autóját.

47. BRAZIL NAGYDÍJ
NOVEMBER 15., PÉNTEK
1. szabadedzés: 15.00–16.30
2. szabadedzés: 19.00–20.30
NOVEMBER 16., SZOMBAT
3. szabadedzés: 16.00–17.00
Időmérő: 19.00–20.00
NOVEMBER 17., VASÁRNAP
A verseny (71 kör, 305.909 km) rajtja: 18.10
AZ UTOLSÓ FUTAM
December 1., 14.10
11. Abu-dzabi Nagydíj

Ha csak ezt az elemet cserélik a kocsiban, akkor 10 rajthelyes büntetés vár a monacóira a megengedett motorelem-mennyiség túllépése miatt. Ha viszont más egységből is újat szerelnek a Ferrariba, akkor Leclerc-t akár a mezőny végére is sorolhatják Interlagosban.

„Charles új motort kap Brazíliában, miután szombaton meghibásodott az erőforrása Austinban. Akkor egy korábbi, kisebb teljesítményű egységgel volt kénytelen folytatni a hétvégét. Az új hajtóegység azonban hiába von büntetést maga után, lehetővé teszi számunkra, hogy visszatérhessünk a megszokott teljesítményszintünkre, és harciasan, jó eredményekkel zárhassuk az évet” – érvelt a csapatfőnök, Mattia Binotto.

„Ez azért is fontos, hogy visszaigazolást kapjunk arról, jó irányba megyünk a fejlesztésekkel, és a lendületet a téli szünetbe is magunkkal vihetjük” – fogalmazott.

A csapatfőnök kijelentése azon feltételezéseket erősíti meg, melyek szerint Leclerc nem egyszerűen a még Monzában debütált 3-as specifikációjú motort, hanem annak egy továbbfejlesztett, a 2020-ra szánt változtatásokat már magába foglaló verzióját kapja meg. A Ferrarinak így lehetősége lenne tesztelni azt, hogy a megfelelő irányba haladnak-e a fejlesztésekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik