BÖRZÖLI BERNADETT 2020.05.01 16:02 Frissítve: 2020.05.01 16:14

F1: Leclerc önkéntesnek állt, Rosberg pénzt küldött a rajongójának

A Ferrari jelenlegi versenyzője és a Mercedes korábbi pilótája is ott segít a koronavírus miatt bajbajutott embereken, ahol csak tud. Charles Leclerc hazája vöröskereszt-szervezetének ajánlotta fel önkéntesmunkáját, míg Nico Rosberg pénzt küldött az egyik rajongójának, hogy élelmiszert rendelhessen magának.

 

A monacói vöröskereszt munkáját segítette a napokban Charles Leclerc, aki főként egyészségügyi eszközöket szállított a szervezet furgonjaival, élelmiszert vitt a helyi időseknek, valamint ételt osztott a rászorulóknak.


Nem ez volt az első alkalom, hogy Leclerc megpróbált segíteni a kialakult helyzetben. Korábban virtuális bajnokság létrehozásával és lebonyolításával gyűjtött pénzt – több mint 70 ezer dollárt – az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO), hogy segítse a koronavírus elleni harcot.

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő vagy az autóversenyzéstől azonnal visszavonuló Nico Rosberg az egyik rajongójának tett nemes felajánlást. A Laura nevű hölgy a Twitter-oldalán panaszkodott arra, hogy nem tudja beszerezni a megfelelő élelmiszereket, hiszen nemrég egy idegrendszeri problémát diagnosztizáltak nála, ami miatt járni is alig tud.

Nem sokkal később privát üzenetet kapott Rosbergtől, aki 500 eurót ajánlott fel neki arra, hogy ételt tudjon rendelni olyan közeli szupermarkettől, ami vállal házhozszállítást.

„Szia, Laura, remélem, jól vagy ebben a nehéz helyzetben – olvasható az üzenetben, amit a címzett megosztott az oldalán. – Láttam a tweetedet, és tudom, hogy mindennek, csak könnyűnek nem lehet nevezni a jelenlegi helyzetet, főleg az élelmiszereket tekintve. Nagyon örülnék, ha tudnék neked segíteni egy ötszázeurós ételházhozszállítással. Van olyan szupermarket a környékeden, ami vállal ilyet? Szeretném, ha a lehető legkönnyebb lenne most a számodra, szóval rendelhetsz némi ételt és egyéb dolgokat ezért az összegért, így pedig nem kell gyalog elmenned a szupermarketbe. Csak tudasd velem, hogy mi a legegyszerűbb megoldás a számodra. Remélem, ez egy kis segítséget jelent a számodra.”


Laura természetesen nagyon örült a felajánlásnak, és a köszönetet mondott Rosbergnek, aki elmondása szerint a személyes találkozásaik alkalmával is mindig közvetlen volt vele.

„Mindig azt mondom, hogy ha igazán meg akarsz ismerni valakit, akkor figyeld meg, hogyan bánik azokkal, akik nem tehetnek érte semmit. Ma ezt az üzenetet kaptam és padlót fogtam. Minden alkalommal, amikor találkoztam Nicóval, kedves volt. De hogy ezt tette? Higgyetek nekem, ő egy csodás személy. Esküszöm, hogy viszonozni fogom” – írta a megosztott üzenet mellé.

2020.05.12 20:26:37

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Már nem megváltóként, csupán megtűrt emberként tekintenek rá.

2020.05.09 14:17:03

F1 ZSOLDOS BARNA

NSOktatás, 1. RÉSZ. Böngéssze át velünk a 2020-as F1-es sportszabályzat legérdekesebb, legmeghökkentőbb részeit.

2020.05.06 07:26:33

F1 TÓTH ANITA

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben.

2020.04.29 17:16:00

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA. Alonso az esőben lekörözte Schumachert, de kerékcseréje balul sült el.

2020.04.14 12:33:36

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA, EXTRA. A húsvétkor elhunyt legenda legnagyobb futamgyőzelmére emlékezünk.