F1: Kritikus, de stabil Bianchi állapota - Bonciani

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 19:43
Kritikusnak, de stabilnak nevezte Jules Bianchi állapotát Matteo Bonciani, az F1 szóvivője. A Forma-1-es Marussia istálló francia pilótája vasárnap szenvedett súlyos balesetet.

Hétfőn megérkeztek Japánba a pilóta szülei, Christine és Philippe Bianchi. Nizzából Jokkaicsibe Dubaj és Oszaka érintésével csaknem 24 óráig tartott az útjuk.

Bonciani az amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy Gérard Saillant, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi bizottságának elnöke – aki felügyelte Michael Schumacher kezelését is, amikor a német expilóta síbalesete után kómában volt – ugyancsak Japánba utazott, Bianchi ügynökével, Nicolas Todttal együtt.

A 25 éves versenyző a szuzukai futam 41. körében csúszott ki a pályáról, és az egy körrel azelőtt ugyanott balesetet szenvedő Adrian Sutil autóját kiemelő darunak ütközött. Bianchit eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Mie kórház – ahol a versenyzőt ápolják – hétfőn nem közölt semmit Bianchi állapotáról, a Marussia pedig jelezte, tiszteletben tartja a versenyző családjának kéréseit, s azoknak megfelelően ad majd tájékoztatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik