F1: klasszikus márka érkezhet – bejelentés a hét végén?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 10:56
Nemcsak a 2018-as pilótafelállását jelentheti be a Formula–1-es Sauber-istálló a hét végén Abu-Dzabiban, hanem azt is, hogy Alfa Romeónak hívják majd az erőforrásait – értesült az Autosport magazin.

A Sauber azóta, hogy a nyáron bejelentette, mégsem köt szerződést a Hondával, egyre szorosabb szakmai együttműködésre törekszik a Ferrarival.

Ennek egyik fejleménye lesz, hogy a Ferrari akadémiájának tagjaként Formula–2-es bajnoki címet nyerő Charles Leclerc lehet az egyik pilótája. A Ferrari szeretné, ha az F1 kapuján kopogtató másik növendéke, Antonio Giovinazzi kapná meg a másik autót, de a Sauber tulajdonosi körében többen a svéd Marcus Ericsson támogatói.

A végső döntés a Ferrarival közösen hozza meg a csapat. Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke szeretné, ha Alfa Romeónak hívnák a Sauber motorját, és a svájci csapatnak is könnyebb lenne szponzorokat találnia, ha a nevében szerepelne a klasszikus autógyártó is.

Az ellenérv, hogy mennyire tenne jót a márkának, ha az F1 sereghajtói között szerepelne, illetve a Ferrari egyre több kritikát fogalmaz meg a Scuderia külön járandóságait megvonni készülő Liberty Mediával szemben, az Alfa Romeo bevetésével viszont szívességet tenne a tulajdonosoknak – ezt kerülhetné el azzal, ha mégsem bólintana rá a névcserére.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik