F1: Kimi Räikkönen mellett kampányol a Ferrarinál Vettel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.16. 18:28
null
Räikkönen és Vettel: jó páros (Fotó: Reuters)
A Red Bull határozottan kijelentette ugyan, hogy mindent elkövet Daniel Ricciardo megtartásáért, továbbra sem halkulnak azok a pletykák, miszerint az ausztrálok Formula–1-es versenyzője rövidesen a Ferrarihoz igazol át. Sebastian Vettel, az olasz istálló jelenlegi versenyzője elmondta: szeretné, ha Kimi Räikkönen maradna a csapattársa, de nem szól bele a csapat döntésébe ezzel kapcsolatban.

„Versenyeztem ellene 2014-ben, és nem volt semmi probléma köztünk – mondta el véleményét Vettel Ricciardóról. – Szerintem nagyon jól kijövünk, és ezért könnyű vele a közös munka, mert nem kell attól tartanom, hogy trükközik vagy megpróbálja elterelni a figyelmemet. Kedvelem őt, mert jó srác és nagyon erős. 2014-ben nagyon jó szezonja volt, de a tavalyi és az idei teljesítményét nem lenne helyes megítélnem, hiszen nem láttam a helyzetét a csapaton belülről.”

Vettel szerint azonban jelenleg felesleges azzal foglalkozni, hogy milyen pilótapárossal indul jövőre a Ferrari, hiszen elmondása szerint ez a kérdés most még a csapatot sem foglalkoztatja.

„Nem beszéltem még a csapattal erről, de ez nem is olyan kérdés, amivel sokat foglalkoztunk volna eddig – mondta a német versenyző. – Jelenleg azzal vagyunk elfoglalva, hogy csökkentsük a lemaradásunkat a Mercedeshez képest, ezért ez most elsőbbséget élvez.”

Sebastian Vettel, a Red Bullnál töltött hat év után 2015-ben érkezett a Ferrarihoz. A német versenyző csapattársa Kimi Räikkönen lett, aminek mindkét pilóta nagyon örült, hiszen híresen jól kijöttek egymással már korábban is. Vettel szeretné folytatni a közös munkát, de elfogadja a csapat döntését, amibe nem szól bele. A Räikkönen esetleges utódjának tartott Ricciardót nagy tehetségnek tartja.

Carlos Sainz maga sem tudja, mennyire lett nyugodtabb (Fotó: Reuters)
Carlos Sainz maga sem tudja, mennyire lett nyugodtabb (Fotó: Reuters)

Carlos Sainz szerint Max Verstappen távozása után sok szempontból átalakult a Toro Rosso, azonban az, hogy számára jobban alakulnak a futamok mostanában, annak is betudható, hogy kevésbé balszerencsés, mint korábban.

Danyiil Kvjat gyenge szezonkezdete és a Toro Rosso pilótapárosa közötti feszültség azt eredményezte, hogy a csapat az Orosz Nagydíj után felvitte a Red Bullhoz Max Verstappent, míg Danyiil Kvjat visszakerült a fiókcsapathoz. Carlos Sainz, a Toro Rosso másik versenyzője természetesen sajnálja, hogy nem őt „léptették elő”, annak viszont örül, hogy Verstappen távozása után sok minden megváltozott a csapatnál.

„A helyzetünk nyilván megváltozott – ismerte el Sainz. – Minden átalakult kissé, de a csapat továbbra is keményen dolgozik. Az, hogy nyugodtabb lettem-e, nem tudom. Ha igen, az azért is lehet, mert Oroszországba még úgy érkeztem meg, hogy bármi megtörténhet, Barcelonában viszont tudtam, hogy minden jól halad.”

„Annyi biztos, hogy a hozzáállásom és az, ahogy a versenyekre készülök egyáltalán nem változott. A gondolkodásmódom továbbra is ugyanolyan, és a csapat is folyamatosan halad előre. Monacóban balszerencsések voltunk, de a fejlődés nyilvánvaló, amiben John Booth érkezése is sokat segít” – zárta gondolatait a spanyol versenyző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik