F1: kétnapos versenyhétvégék? Horner nem rajong az ötletért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 14:34
Nem ért egyet a versenynaptár bővítésével Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. A brit szakember azt pedig végképp kétli, hogy ezt a versenyhétvégék programjának átalakításával kellene megvalósítani.  

Sok újítást hajtott végre a Liberty Media, mióta a Formula–1 többségi tulajdonosa lett, ám a kezdetektől fogja az egyik legfőbb célnak azt tartja, hogy az eddigieknél több versenyt rendezzenek egy szezon során. Az is felvetődött, hogy ezt nem a versenyhétvégék számának növelésével érnék el, hanem a hétvégék lebonyolítását alakítanák át, például a pénteki szabadedzések elhagyásával kétnaposra rövidítenék azokat, mely alatt nem csak egy futamot rendeznének. Liberty Media, mióta a Formula–1 többségi tulajdonosa lett, ám a kezdetektől fogja az egyik legfőbb célnak azt tartja, hogy az eddigieknél több versenyt rendezzenek egy szezon során. Az is felvetődött, hogy ezt nem a versenyhétvégék számának növelésével érnék el, hanem a hétvégék lebonyolítását alakítanák át, például a pénteki szabadedzések elhagyásával kétnaposra rövidítenék azokat, mely alatt nem csak egy futamot rendeznének.

Christian Horner szerint ezzel egyértelmű a Liberty Media célja, ám az ő tetszését nem igazán nyerték el az újragondolt versenyhétvégék.

„Nyilván szeretnének helyet biztosítani újabb versenyeknek. Ám túl sok fejezettel egy jó könyv gondolatmenete is elvész – érvelt a versenynaptár kibővítése ellen a brit. – Emellett úgy gondolom, hogy túl hosszú utat kellene megtennünk például Mexikóba azért, hogy mindössze két napot töltsünk ott, és ugyanez a helyzet Ausztráliával kapcsolatban is. A pénteki nap ráadásul a rendezőknek is jó lehetőség arra, hogy több nézőt vonjanak be a sorozatba."

Horner szerint továbbá az is probléma, hogy a szabadedzések kiesésével még kevesebb lehetőségük lenne a csapatoknak az autóik fejlesztésére, pedig már így sincsenek jó helyzetben a kevés évközi tesztlehetőség miatt.

„Akaratlanul is nagyobb nyomás nehezedne a szimulátoros munkára azért, hogy a csapatok minél felkészültebbek legyenek. Kétlem, hogy így jobb lenne az egyensúly az erőviszonyok terén" – fejtette ki aggályait a csapatvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik