F1: két istálló három tagja önkéntes karanténba vonult

Vágólapra másolva!
2020.03.11. 10:23
null
Ketten karanténba kerültek (Fotó: AFP)
Hivatalosan még el sem kezdődött az Ausztrál Formula–1-es Nagydíj programja Melbourne-ben, a GP-nek otthont adó melbourne-i Albert Park közvetlen közelében máris felbukkant a koronavírus – egy rendkívül fegyelmezetlenül viselkedő vírusgazdának köszönhetően...

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint máris megjelent a hétvégi Formula–1-es Ausztrál Nagydíj helyszínén a koronavírus, köszönhetően egy rendkívül felelőtlenül viselkedő, 70 éves koronavírusos betegnek, aki miután pénteken visszatért Melbourne-be Szingapúrból, nem vonult karanténba, helyette viszont szombaton megjelent a pálya melletti Albert Park Hotelben egy F1-es felvezetőeseményen.

Mindezek után a Melbourne-be megérkező F1-es csapatok tagjait is teszteknek vetették alá és a hírügynökség beszámolója szerint a McLaren egy és a Haas két munkatársát lázas panaszokkal karanténba helyezték. A szükséges vizsgálatok és tesztek lefolytatásáig szoros megfigyelés alatt tartják őket.

A gpblog.com ugyanakkor arról számol be, hogy a Melbourne Nagydíj ideje alatt jelentősen korlátozni fogják a szurkolók és a pilóták közötti interakciókat. Így például nem lesz lehetőségük a rajongóknak arra, hogy aláírathassák kedvenceikkel a különböző ajándéktárgyakat, és a közös fotózkodás, a szelfik elkészítése is tilos lesz a vírusfertőzés miatt.

Mindezek mellett a megtartandó sajtó nyilvános eseményeken az újságírók sem léphetnek majd két méternél közelebb a versenyzőkhöz, már, ha egyáltalán a közelükbe mehetnek egyáltalán. A Renault például a mai autóbemutatóját követő sajtómegbeszélését törölte, amelyen eredetileg Esteban Ocon és Daniel Ricciardo is részt vettek volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik