F1: két év múlva lesz azeri futam - Európai Nagydíj néven

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.25. 12:05
2016-ban megvalósul a Formula–1-es álom Azerbajdzsánban, ahol két év múlva megrendezik az első GP-t, méghozzá Európai Nagydíj néven. Ezt közösen jelentette be Bernie Ecclestone és Azad Rahimov azeri sportminiszter.

„Örömmel jelentem be, hogy aláírtuk a szerződést, 2016-tól a Bakiban épített versenypályán is tartanak F1-es nagydíjat – mondta Rahimov, aki kissé megfeledkezett a Török Nagydíjról. – Európa és Ázsia határvidéke új terület az F1 számára. Azerbajdzsán modern európai ország, ahol virágzik a modern sportélet. Erre újabb bizonyíték az F1-es futam.”Rahimov, aki kissé megfeledkezett a Török Nagydíjról. – Európa és Ázsia határvidéke új terület az F1 számára. Azerbajdzsán modern európai ország, ahol virágzik a modern sportélet. Erre újabb bizonyíték az F1-es futam.”

A versenyt a főváros utcai pályáján rendezik meg, a komplexumot Hermann Tilke tervezi és építi meg az autósport hagyományokkal nem rendelkező országban. Az Európai Nagydíj elnevezés elsősorban a kontinentális hovatartozás nyomatékosítása miatt fontos az azeriek számára.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Baki csatlakozik az F1-es családhoz, az új városi pálya a főváros legszebb pontjai mellett fekszik majd, igazi látványosság lesz. A nagydíj megfelel az F1-es elvárásoknak” – mondta Ecclestone.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik