F1: késik az online közvetítés, nem tudni, mikor debütál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.22. 15:51
Néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy az idei szezontól online közvetítés formájában, 40 országban és négy nyelven is nézni lehet a Formula–1-es versenyhétvégék eseményeit az úgynevezett F1 TV-n keresztül. A szolgáltatás azonban a tervezettnél később lesz elérhető.

A tervek szerint rögtön a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjtól igénybe lehetett volna venni a szolgáltatást (havi 8-12 dolláros előfizetési díj ellenében), ám nemrég kiderült, hogy technikai nehézségek miatt késik ez a lehetőség. A fejlesztők ugyanis úgy vélik, további tesztekre van szükség.

„Béta-tesztet hajtunk végre a melbourne-i hétvége alatt annak érdekében, hogy a rendszer minél hamarabb bevethető legyen – mondta a sorozat egyik szóvivője. – Ez megszokott folyamat, amikor egy új terméket fejlesztenek ki. A vizsgálat nem nyilvános, hanem belső. A világ különböző pontjain élő személyek tesztelik a rendszert és annak alkalmasságát.”

Arra a kérdésre, hogy a nagyvilág előtt mikor fedik fel a szolgáltatást, nem adott választ a szóvivő, hiszen elmondása szerint nem tűztek ki konkrét határidőt.

Egy korábban használt digitális szolgáltatás ellenben visszatér a Spanyol Nagydíjtól. Ez az úgynevezett FanVision, amely a helyszínen lévő nézőknek kedvez. Aki igénybe veszi a szolgáltatást, kap egy kis készüléket, amelyen a televízión is látható élő képet tudja nézni a saját helyén ülve. Ez legutóbb 2012-ben volt elérhető az F1-es versenyhétvégéken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik