F1: Jenson Button a szezon végén visszavonul – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.21. 11:33
A brit Telegraph szerint Jenson Button ezen a héten Japánban bejelenti, hogy a szezon végén befejezi Formula–1-es karrierjét.

A 2009-ben világbajnoki címet szerző Button F1-es karrierje már egy évvel ezelőtt is veszélyben volt, de az angol még egy szezont elvállalt a McLarennél, amely az idén újra összeállt a Hondával. Ám a csapat gyenge szereplése frusztrálja az angolt, aki állítólag leszögezte, csak akkor marad 2016-ban a csapatnál, ha négymillió euróval megemelik a fizetését.

A rémes szezonja miatt jövőre a korábbiaknál sokkal alacsonyabb FOM-juttatást kapó McLaren viszont éppen arra törekszik, hogy visszább fogja a büdzséjét, így megválik Buttontól, aki jövőre a sportautó-vb-ben (WEC) szerepelne, s mellette televíziós karrierbe kezdene a Top Gear műsorvezetőjeként.

Ha igaz a Telegraph értesülése, a McLaren jövőre bevetheti GP2-es menőjét, a belga Stoffel Vandoorne-t, vagy visszaültetheti autójába Kevin Magnussent.

Ugyanakkor Olaszországban olyan vad pletykák kaptak szárnyra, amelyek szerint Fernando Alonso is távozna, mert tetszik neki a Red Bull és a Ferrari házasságának terve. Mindezt arra alapozzák, hogy Alonso Szingapúrban a Red Bull motorhome-jában járt. Bennfentes olasz újságírók Alonsóhoz közeli forrásból úgy értesültek, a spanyol a sajtóban megjelenő nyilatkozataival ellentétben borzasztóan viseli a Scuderia jó formáját. A spanyol As egy olasz szakírót idézve azt írja, Alonso az idei Ferrarival a vb-címért küzdene.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik