F1: jelentős módosítások és nagy remények – megérkezett az új Williams

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 20:36
null
Az új Williams-Mercedes, amellyel Lance Stroll és Szergej Szirotkin indul a vb-n
Meglehetősen korán, de így is csak másodikként mutatta be 2018-as autóját a Formula–1-es Williams. Bár a brit istálló már órákkal a hivatalos bemutató előtt elkövetett egy bakit, az első képet az FW41-esre keresztelt versenygépéről csak nemrég hozta nyilvánosságra.

A tavalyi szezonban a Lance Stroll, Felipe Massa páros vezette a Williams autóit, ám annak utóbbi tagja az idény végén búcsút intett a Formula–1-nek, így ülése felszabadult. Az, hogy így a brit alakulat milyen pilótapárossal indul a 2018-as versenyeknek, szinte a topcsapatok felállása körüli érdeklődést is túlszárnyalta. Bár a legutóbbi szezonban újoncként bemutatkozó Stroll helye biztos volt, csapattársának kilétét az istállók közül utolsóként, mindössze néhány hete fedte fel a Williams.

Noha a befutó végül az évek óta teszt- és tartalék versenyzőként tevékenykedő – ám F1-es versenyen eddig rajthoz nem álló – Szergej Szirotkin lett, megvolt rá az esély, hogy 2011-es súlyos balesete után visszatérjen a királykategóriába Robert Kubica. A lengyel azonban csak a tesztversenyzői állást kapta meg, de a tervek szerint néhány pénteki szabadedzésen láthatjuk majd az egyik Williamsben.

Az FW41-es oldalról
Az FW41-es oldalról

Ami pedig idei autójuk bemutatóját illeti, a patinás istálló olyannyira titkolózott, hogy délutánig azt sem lehetett tudni, pontosan mikor láthatjuk az első képeket idei gépéről. Egy nagy hibát viszont elkövettek a wantage-iak: órákkal a hivatalos bemutató előtt véletlenül kitették honlapjukra a sajtóközleményt – szerencséjükre ebben csak néhány nyilatkozat szerepelt, képek az FW41-esről nem.

Már ebben olvasható volt Paddy Lowe nyilatkozata, a technikai igazgató elmondta, 2018-as autójuk igencsak más, mint elődje volt, a jelentős változtatásoktól pedig nagy előrelépést vár a csapat.Az autóról természetesen nem hiányozhat a glória, a festést illetően viszont nem tértek el nagyon a 2017-es szezonban használttól.

A hófehér glória
A hófehér glória

Elsőként a Haas rántotta le a leplet 2018-as négykerekűjéről, a Williamset a Red Bull követi az autóbemutatókon. Az osztrákok február 19-én mutatják meg a nagyvilágnak Daniel Ricciardo és Max Verstappen négykerekűjét.

Szemből a legendás istálló legújabb négykerekűje
Szemből a legendás istálló legújabb négykerekűje

 

2018-AS CSAPATBEMUTATÓK
CSAPAT
dátum
MERCEDES
Február 22.
FERRARI
Február 22.
RED BULL
Február 19.
FORCE INDIA (új névvel)
Február 25.
WILLIAMS
Február 15.
RENAULT
Február 20.
TORO ROSSO
Február 25.
HAAS
Február 14. – meglepetés a Haastól – íme, Grosjean és Magnussen idei autója
McLAREN Február 23.
SAUBER
Február 20.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik