F1: itt a vége? A Ferrari sem ad motort a Red Bullnak – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.09. 11:25
null
Mi lesz Daniel Ricciardóékkal? (Fotó: Action Images)
A német Auto Motor und Sport úgy értesült, a Ferrari visszavonta a Red Bullnak tett motorszállítási ajánlatát, és már csak a Toro Rossóval tárgyal a 2016-os szerződésről. Ha igaz a hír, a Red Bullnak nem marad más választása, motor nélkül távoznia kell az F1-ből.

 

A német szaklap azt írja, a Ferrarinál attól tartanak, hogy a motorfejlesztés korlátozása miatt nem sikerül akkora lépést tenni a 2016-os motorral, mint előzetesen várták, így a Red Bull a korábban felajánlott 2015-ös hajtóművel is túl nagy veszélyt jelentene a Scuderiára.

A Toro Rossónak tett ajánlat viszont továbbra is él, valószínűleg azért, mert a Ferrari mellett a korábban Minardi néven futó istálló az egyetlen olasz gárda.

A Renault-t magától eltaszító Red Bull egyetlen esélye maga a Renault lenne, ha sikerülne rábírni a franciákat, hogy mégis szállítsanak a jövőben motort. A Mercedes korábban kijelentette, hogy nem szállít a Red Bullnak, az esetleges hondás szerződést pedig Ron Dennis vétózná meg, mert így a McLaren esélyei egy jobb Honda-motorral is megcsappannának.

Ha Dietrich Mateschitz feladja, Christian Horner csapatfőnök Ross Brawn mintájára megmentheti a Red Bullt (akár egyéves kihagyással), csak az a probléma, hogy motorhoz ő maga sem jut hozzá.

Bernie Ecclestone azt mondta Szocsiban, hogy nem tud segíteni a Red Bullon, nem szólhat bele mások döntésébe. Az Orosz Nagydíj első szabadedzése alatt mindenesetre szinte folyamatosan tárgyalt, előbb Hornerrel és Helmut Markóval, majd a Mercedes és a Ferrari képviselőivel.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik