F1: ismét rajtbüntetést kaptak a McLaren versenyzői

Vágólapra másolva!
2017.06.22. 16:52
Nem meglepő módon az Azerbajdzsáni Nagydíjat is rajtbüntetéssel kezdi meg Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne. A McLaren pilótáinak autóiban több erőforrásegységet is cserélni kell.

Mind Fernando Alonsót, mind Stoffel Vandoorne-t tizenöt hellyel hátrasorolják az Azerbajdzsáni GP-re, ugyanis autóikban turbót és MGU-H egységet (hőenergia-visszanyerő rendszer) kell cserélni. Utóbbi a Honda-erőforrás egyik gyenge pontja, a spanyolnak és a belgának már a hatodikat szerelik be belőle az 2017-es szezonban. Alonso mellesleg új belső égésű motort is kap, de ebből az egységből egyelőre nem lépte át a megengedett mennyiséget.

Egyik McLaren-pilóta számára sem ez az első ilyen eset idén – igaz, Alonso monacói büntetését az őt helyettesítő Jenson Button töltötte le –, Stoffel Vandoorne pedig már meg sem lepődik azon, hogy így indul számukra egy versenyhétvége.

„Már a hétvége kezdetén kaptunk néhány rajtbüntetést, ami nem ideális, ám jelenleg ilyen helyzetben vagyunk – ismerte el a belga. – Megpróbáljuk kihozni a maximumot a hétvégéből, a gyakorlás során nagyobb hangsúlyt helyezünk a versenytempónkra, és megkísérlünk kicsit taktikázni a futamon. Nehéz megmondani, hogy az új elemek javíthatnak-e a teljesítményünkön. Ez inkább a Hondán múlik, de kétlem, hogy sokat változna a tempónk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik