F1: így nem nehéz telt házat garantálniuk az azerieknek

Vágólapra másolva!
2015.11.30. 16:43
A jövőre az F1-ben Európai Nagydíjként bemutatkozó azeri futam fő szervezője biztos benne, hogy telt hát előtt rendezik meg Bakiban az ország első Grand Prix-ját. Biztosra megy, ugyanis csak 28 ezer jegyet bocsátanak ki.

Azután, hogy az F1 szenzációs hangulatú nagydíjon tért vissza Mexikóba, ahol 135 ezren nézték a versenyt a helyszínen, a 2016-os versenynaptár újonca is leírta terveit. Szintén telt házat várnak, de ez Azerbajdzsánban mindössze 28 ezer embert jelent – ennél is többen járnak az utóbbi években a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzéseire.

„A fővárosunkban 9500 hotelszoba van, az F1-es szereplők ebből 2500-at máris lefoglaltak – magyarázta Arif Rahimov főszervező. – Maradt hétezer hotelszobánk, ami nagyjából tízezer vendéget jelent, ennél több embert nem tudunk vendégül látni. Nem mondom, hogy a nemzetközi jegyárusításba csak tízezer belépő megy ki, de aki jegyet vesz, először bizonyosodjon meg arról, hogy szállása is lesz.”

Rahimov elmondta, a pályán egy főlelátó lesz, amelyen húszezer ember fér el, további nyolcezret bocsátanak ki azoknak, akik a pálya körül sétálva figyelnék az eseményeket.

A futam ugyanazon a hétvégén lesz, mint a Le Mans-i 24 órás verseny, amelyre átlagosan 250 ezer ember látogat el.

„Először nem tudtuk, hogy ütközik a két verseny, de nehéz szabad hétvégét találni. A futball Eb is akkor lesz, amikor a futamunk, a jövőben jobban figyelünk ezekre a részletekre” – mondta Rahimov.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik