F1: így köszöntötte a sportvilág az ötvenéves Schumachert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.03. 18:03
null
Természetesen Lewis Hamilton és Nico Rosberg is gondolt Michael Schumacherre (Fotó: AFP, archív)
Ahogy beszámoltunk róla, ma van az 50. születésnapja Michael Schumachernek. Ő a Formula–1 történelmének legeredményesebb versenyzője, a sportág egyedüli hétszeres világbajnoka, aki pályafutása során 91 futamgyőzelmével és 155 dobogós helyezésével is csúcstartó. Az öt évvel ezelőtti síbalesete óta a nyilvánosságtól elzártan gyógyuló Schumacherről nem felejtkezett el a sportág világa, s a közösségi oldalakon számos korábbi csapata, versenyzőtársa, régi ellenfele, a sportág egykori, vagy jelenlegi szereplője köszöntötte fel, s fejezte ki mielőbbi gyógyulására vonatkozó jókívánságait.

 

Legutolsó F1-es csapata, a Mercedes egy ötven évvel ezelőtt született csillaghoz hasonlítja, aki átformálta és megváltoztatta a sportágat.

 

Jean Todt jelenlegi FIA-elnök, aki a Ferrari csapatfőnöke volt, amikor Schumacher az olaszoknál versenyzett, szintén köszöntötte egykori pilótáját, s jó barátját.


Nico Hülkenberg minden idők legjobbjának (Greatest of All Time, Goat) nevezte Schumachert.


Az F1 hivatalos Twitter-csatornája arra kérte követőit, hogy jellemezzék Schumachert egyetlen szóval.


A Ferrari, amellyel a hétből öt vb-címét nyerte meg, szintén köszöntötte „saját bajnokát”, és biztosította a támogatásáról.


A Circuit de Catalunya a barcelonai pálya egyik falát díszítő Schumacher-portréval kívánt boldog születésnapot.


A Schumachert 1995-ben vb-címhez segítő Renault is csatlakozott a születésnapi gratulálók közé.


A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) is küldött üzenetet a születésnaposnak.

 

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton Schumacher helyére szerződött jelenlegi csapatához, a Mercedeshez. „Ötven év és egy örökség, amely mindörökké tart. Nagy megtiszteltetés volt ellened versenyezni, mindig is inspirálni fogsz engem és az egész világot. Küzdj tovább!”

 


Nico Rosberg, „Schumi” utolsó F1-es csapattársa a hétszeres bajnok születésnapja alkalmából a családnak és a legenda összes szurkolójának a legjobbakat kívánja.

 

 

Felipe Massa, Schumacher korábbi ferraris csapattársa is minden jót kívánt testvérének:

Happy 50th Birthday my brother ! Keep fighting . Feliz aniversário meu irmãozinho de 50 anos . Continue lutando . Rezando por vc sempre .

36.4k Likes, 176 Comments - Felipe Massa (@massafelipe19) on Instagram: "Happy 50th Birthday my brother ! Keep fighting . Feliz aniversário meu irmãozinho de 50 anos..."



 

Schumacher lánya, Gina az Instagramra írt üzenetet.

Happy Birthday to the best dad

8,701 Likes, 746 Comments - Gina Schumacher Offical (@gina_schumacher) on Instagram: "Happy Birthdayto the best dad"



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik