F1: idén is különlegességgel készülnek Mexikóban a dobogózásra

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.10.26. 13:42
null
2019-ben is különleges látványt nyújt a díjátadás a mexikóvárosi dobogón (Fotó: AFP)
Úgy tűnik, hogy nem szeretik az egyszerű dolgokat Mexikóban, ha a Formula–1-es verseny végi dobogózásról van szó. Idén ugyanis egy, a pódiumon nem megszokott „tárgy” is jelen lesz az ünnepléskor, valamint a győztes pilóta sem a korábbiakhoz hasonló módon jut fel a díjátadás helyszínére.

 

Mexikóban az elmúlt években sem úgy nézett ki az első három helyezettnek járó díj átadása, mint más helyszíneken. Már önmagában az is különleges látványt nyújt, ahogyan a rengeteg néző körbeveszi a dobogót a stadionrészben, idén azonban a szervezők egy újabb kuriózummal készültek.

A győztes versenyző autóját ugyanis egy emelő segítségével felviszik a dobogóra az ünneplő pilóták mellé. És ha ez nem lenne elég, eközben maga a győztes versenyző is az autóban ül, vagyis idén nem a megszokottak szerint jut fel a dobogóra az a pilóta, akit elsőként int le a kockás zászló.

A manővert egyébként biztonsági okokból már tesztelték a versenyhétvége kezdetén. Akkor az egyik Williams és a csapat egyik szerelőjének volt szerencséje átélni a nem mindennapi élményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik