F1: Hülyeség lenne törölni Monzát - Räikkönen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.04. 09:28
Az F1-es pilóták értetlenül fogadták Bernie Ecclestone ama nyilatkozatát, amely szerint hamarosan megszabadul Monzától az F1. Kimi Räikkönen szerint ez „hülyeség” lenne, míg Fernando Alonso szerint nem kell komolyan venni.

„Arról lehet hallani, hogy az F1 nem megy többé Monzába, ami elég nagy hülyeség lenne.Remélem, erre sohasem kerül sor – mondta Räikkönen. – Sajnos ebbe mi nem szólhatunk bele, de talán mondanom sem kell, milyen fontos a Ferrarinak a monzai verseny. Én még sohasem nyertem Monzában, ahol imádok versenyezni, és remélem, a jövőben összejön egy siker.” Räikkönen. – Sajnos ebbe mi nem szólhatunk bele, de talán mondanom sem kell, milyen fontos a Ferrarinak a monzai verseny. Én még sohasem nyertem Monzában, ahol imádok versenyezni, és remélem, a jövőben összejön egy siker.”

Daniel Ricciardo szerint Monza ugyanúgy része az F1-nek, mint a Ferrari, az olasz F1-es történelem elmaradhatatlan része. Kiemelte, ez az egyike a négy pályának, ahol már a legelső vb-sorozatban is futamot rendeztek – Silverstone, Monte-Carlo és Spa mellett –, ráadásul ama kevés pályák egyike, amelyen igazán lehet élvezni a sebességet.

Fernando Alonso szerint nem kell komolyan venni a Bernie Ecclestone-idézetet.

„Várjunk a monzai futam temetésével a hivatalos döntésig! Nem tudhatjuk, milyen körülmények között mondta ezt Bernie, milyen kérdésre válaszolt, és hogy forgatták ki a szavait, ez azért közel sem hivatalos – mondta Alonso. – Meglátjuk, mit hoz a jövő, de mi nem befolyásolhatjuk ezt. Persze mindannyian sokkal szívesebben megyünk olyan pályákra, ahol a hely és a közönség szelleme átható, ilyen Monza, Spa, Silverstone, Ausztria és Barcelona is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik