F1: hiába a telefon, Verstappen nem kíméli Rosbergéket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.13. 15:25
Max Verstappen nem fog másképpen versenyezni csak azért, mert Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke felhívta az apját, mert attól fél, hogy a 17 órakor kezdődő Brazil Nagydíjon koccanni fog Nico Rosberggel vagy Lewis Hamiltonnal. Daniel Ricciardo szerint amit Wolff csinál, már-már bundagyanús.

„Apám azt mondta, az egész telefonhívás ügyet felfújták, nincs is mit mondanom róla, hiszen magánbeszélgetés volt – mondta Verstappen. – Hogy másképpen versenyzek-e? Természetesen nem. Ha nyerni akarnak, küzdjenek meg érte. Másképpen hogyan lennének méltóak a világbajnoki címre? Versenyezni akarunk, és biztos vagyok benne, hogy a Mercedes is ezt akarja.”Verstappen. – Hogy másképpen versenyzek-e? Természetesen nem. Ha nyerni akarnak, küzdjenek meg érte. Másképpen hogyan lennének méltóak a világbajnoki címre? Versenyezni akarunk, és biztos vagyok benne, hogy a Mercedes is ezt akarja.”

Wolff megerősítette, hogy kizárólag Verstappen érdekében telefonált, nem szeretné, ha megutálná a közönség, ha ő döntené el a vb-címet.

„Ez a része nem igazán érdekel, nem figyelek rá. Ha egy fiatalnak jól megy egy sportágban, sokat beszélnek róla, ez nem új. Azt teszem, ami nekem és a csapatomnak jó, és ezt csak a pályán tehetem meg” – mondta Verstappen, akivel csapattársa is egyetért.

„Nagyon nem volt helyes, amit Wolff tett. Értem én, hogy mi volt az indíttatása, de azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk – mondta Daniel Ricciardo. – Mitől más ez a verseny, mint az Ausztrál Nagydíj? Ha úgy veszem, azzal, hogy megtiltják a Mercedesek megtámadását, bizonyos szempontból megbundázzák a versenyt és a világbajnokságot.”

„A bajnokságot az összes versenyen megszerzett pontoknak kell eldönteniük, és ami lesz, az lesz” – mondta Ricciardo.

Fernando Alonso szerint Toto Wolff csupán megteszi, ami tőle telik.

„Csak a feladatát teszi, más dolga úgysincs. A pilóták nyomják a gázt, a szerelők felkészítik az autókat és cserélik a kereket. Ő most ennyit tehet hozzá a világbajnok-avatáshoz” – mondta Alonso.

Jenson Button viszont Helmut Markóval értett egyet, aki azt mondta Niki Laudának, hogy ha olyan tiszta versenyt akarnak, rajtoljon el csak Hamilton és Rosberg három órával az igazi verseny előtt.

„Persze, ez az év a két Mercedesről szól, de azért az tényleg gáz, ha Wolff ezért telefonált. Mi is azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, nem csak ők ketten” – háborgott Button.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik