F1: Hamilton reagált Vettel nyilatkozatára

Vágólapra másolva!
2017.04.28. 20:27
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője az Orosz Nagydíj első két szabadedzését követően azt nyilatkozta, hogy a Mercedes pénteki teljesítménye nem a valós erejüket mutatja, és a német istálló egyelőre „altat”. Lewis Hamilton ezt nem hagyta szó nélkül.

Mindkét pénteki szabadedzést a Ferrari nyerte Szocsiban, Kimi Räikkönen az első tréningen, míg Sebastian Vettel pedig a másodikon bizonyult mindenkinél gyorsabbnak. Az első szabadedzésen a mercedeses Valtteri Bottas lemaradása (aki a második lett Räikkönen mögött) kevesebb, mint egy tized volt, délután azonban ez a különbség négy tizedre nőtt a két csapat között.

Vettel ennek ellenére nem bízza el magát, ésarra utalt, hogy nem először fordul elő, hogy a Mercedes megtéveszti ellenfeleit a versenyhétvége kezdetén, majd a kvalifikáción és a versenyen mindenkit könnyedén legyőz. Hamilton ezt cáfolja, és továbbra is a Ferrarit tartja az oroszországi futam legfőbb esélyesének.

„Azon dolgoztunk, hogy az autó egyensúlya optimális legyen. A mai nap kissé bonyolult volt – mesélte a háromszoros világbajnok. – Nem tudom, Sebastian miért gyanúsít minket ilyenekkel, a Ferrari egyszerűen nagyon gyors. Nem ez volt a legjobb péntekünk, a gumik kezelése igencsak trükkös volt. Néha romlik a teljesítményük nálunk, de a Ferrarinál nem. Jelenleg ez jelenti számunkra a legnagyobb kihívást."

Hamilton tehát abban látja a siker kulcsát, hogy mennyire lesznek képesek jól bánni a gumikkal, de hozzátette, hogy kemény munkával legyőzhetik bajnoki riválisukat.

„Ha megfelelően működésre tudjuk bírni az abroncsokat, akkor közelebb lehetünk hozzájuk – mondta a Mercedes pilótája. – Nincs változás a különbséget illetően az előző versenyhez képest, még mindig nagyon közel vagyunk egymáshoz. Ha holnap mi leszünk az élen, akkor az azért lesz, mert jó munkát végeztünk."

Az Orosz Nagydíj programja holnap délelőtt tizenegy órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel. Az időmérőt délután kettőkor rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik