F1: Hamilton mérföldekkel jobb, mint Schumacher – Villeneuve

Vágólapra másolva!
2018.10.21. 14:03
null
Hamilton hány rekordot ad még át a múltnak? (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton nevéhez számtalan rekord fűződik a Formula–1-ben, miközben az Amerikai Nagydíj versenyén biztossá teheti ötödik világbajnoki címét, amivel amellett, hogy utolérné Juan Manuel Fangiót, még közelebb kerülne minden idők legsikeresebb pilótájához, Michael Schumacherhez. Míg Ross Brawn úgy véli, a brit a jövőben fel is léphet a német mellé, Jacques Villeneuve szerint a mercedeses már most mérföldekkel jobb, mint rekordbajnok.

 

40. AMERIKAI NAGYDÍJ
OKTÓBER 19., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:47.502
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:48.716
OKTÓBER 20., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Vettel 1.33.797
időmérő: 1. Hamilton 1.32.237
OKTÓBER 21., VASÁRNAP
20.10: a verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 28., 20.10:Mexikói Nagydíj
November 11., 18.10:Brazil Nagydíj
November 25., 14.10:Abu-dzabi Nagydíj

Michael Schumacher sokáig megdönthetetlennek vélt rekordjai közül Lewis Hamilton már nem egyet adott át a múltnak az elmúlt szezonokban, és jó úton halad afelé, hogy újabb örökranglisták élére álljon a közeljövőben.

A brit ehhez fontos lépést tehet meg az Amerikai Nagydíj versenyén, ugyanis akár be is biztosíthatja az ötödik vb-címét, amely teljesítményre korábban csak Juan Manuel Fangio és a rekordbajnok Schumacher volt képes.

A mercedeses ráadásul talán élete formájában versenyez, miközben csapatfőnöke, Toto Wolff szerint minden eddiginél teljesebb versenyzőként. Az osztrák mellett Ross Brawn és Fernando Alonso is elismerően nyilatkozott a címvédőről, míg előbbi úgy véli, Hamilton akár meg is döntheti Schumacher rekordjait, addig utóbbi már most a királykategória valaha volt 5 legjobb pilótája közé sorolta korábbi mclarenes márkatársát.

Ám ennél is nagyobb dicsérettel illette a britet 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve, aki Hamiltont egyszerűen jobb versenyzőnek titulálta, mint Schumachert.

„Hamilton mérföldekkel jobb, mint Schumacher – jelentette ki a Reutersnek, majd azt is megindokolta, miért gondolja így. – Schumachert túl sok negatív történet és kérdőjel lengi körül azzal kapcsolatban, miként nyert futamokat és bajnokságokat. Márpedig nem csak a győzelmek tesznek nagyszerűvé egy bajnokot" emelte ki, és a britről is véleményt alkotott.

HAMILTON VILÁGBAJNOK AUSTINBAN, HA…
…nyer és Vettel nem végez a második helyen
…2. és Vettel nem végez az első négyben
…3. és Vettel nem végez az első hatban
…4. és Vettel nem végez az első hétben
…5. és Vettel nem végez az első nyolcban
…6. és Vettel nem szerez pontot

„Hamilton oldalán eközben nagyon kevés a negatívum. Lehet szeretni és nem szeretni ahogyan éli az életét, de semmi piszkosat vagy negatívat nem lehet felhozni ellene. Semmi aljasat nem tett ellenfeleivel szemben, hanem tiszteli őket. Nincsenek olyan kérdések vele kapcsolatban, hogy csalt-e, vagy piszkos eszközökhöz folyamodott-e, ami óriási különbséget jelent. Minden bajnoknak ilyennek kellene lennie, és nem egyszerűen semlegesnek” – magyarázta, majd Alonso után ő is összeállította a maga top 5-ös listáját, amelyen Hamilton mellett Ayrton Senna, Alain Prost, Niki Lauda és Jackie Stewart neve sorakozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik