F1: „Hamilton megérdemelné a monacói győzelmet”

Vágólapra másolva!
2012.05.16. 19:21
null
Főnöke szerint Lewis Hamiltonnak kijárna a győzelem (Fotó: Action Images)
Címkék
A Martin Whitmarsh, a McLaren-istálló vezetője szerint Lewis Hamilton megérdemelné, hogy megnyerje a Monacói Nagydíjat, mert bár az eredményei nem ezt tükrözik, a 2012-es idényben az angol mutatta eddig a legjobb formát.

„Lewis fejben nagyon jó állapotban van – mondta Whitmarsh az angolról, aki az eddigi öt időmérő edzésen az első kettőben végzett, igaz, kétszer büntetés miatt hátrébbról kellet rajtolnia, és eddigi legjobb eredménye két harmadik helyezés. – Megérdemli, hogy megnyerje a Monacói Nagydíjat, efelől kétségem sincs. Ha jó autót kap, és a csapat sem hibázik, be fogja húzni, mert az idén szinte tökéletesen vezetett."

Whitmarsh rámutatott, hogy pilótája Formula–3-as és GP2-es pilótaként is nyert már Monte-Carlóban, ahol 2008-ban a McLarennel is diadalmaskodott. Persze Whitmarsh tudja, hogy az idén még a korábbi évekbeli futamokhoz képest is nehezebb jósolgatni.

„A McLaren mindig is sikeres volt Monacóban, hiszünk benne, hogy ez most is sikerülhet, de az idén csak az ostobák mernek jósolgatni – mondta Whitmarsh. – Képtelenség telibe találni a dobogósokat,s könnyen lehet, hogy az idei hatodik győztest látjuk. Ám remélem, nem a hatodik konstruktőrt, Lewis győzelmében reménykedem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik