F1: Hamilton még nem legenda – nem is hiszi annak magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.24. 08:45
null
Lewis Hamilton nem küzd motivációs problémákkal, az alacsonyabb csúcsok kihívásait is keresi (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton vasárnap megszerezheti harmadik világbajnoki címét, de a britek eddigi egyetlen triplázója, Sir Jackie Stewart azt mondja, a Mercedes-pilóta ettől még nem lesz legenda. Hamilton pedig egyetért vele.

Stewart 1969-ben, 1971-ben és 1973-ban nyert világbajnoki címet, rajta és Hamiltonon kívül csak Graham Hill és Jim Clark lett kétszer világbajnok a szigetországból, előbbi 1962-ben és 1968-ban, utóbbi 1963-ban és 1965-ben. AzazHamilton lehet az első brit, aki meg tudja védeni a vb-elsőségét.

37. AMERIKAI NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: Rosbergé az első texasi úszóedzés a két Red Bull előtt
2. szabadedzés: Törölték a második szabadedzést az Amerikai Nagydíjon
SZOMBAT
17.00–18.00: 3. szabadedzés
20.00–21.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
20.00: a verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja
Magyar idő szerint – vasárnap hajnalban Magyarországon óraátállítás lesz, Amerikában nem. Az NSO mindegyik edzésről élő szöveges tudósítással számol be.
ELŐZMÉNYEK
Kész az erősebb Renault-motor, mégsem kell a Red Bullnak?
Button: Remélem, Alonso megsemmisít a pályán
„Nevetséges" – Vettel még Hamilton szocsi manőverét emlegeti
Hamilton: A sportnak változtatásokra van szüksége

Ám Stewart ezzel együtt sem tudja Clark elé helyezni a 30 éves angolt.

„Nem hiszem, hogy máris legendának nevezhetnénk Hamiltont. Nem kötekedni akarok, csak ennyi idősen senki sem jut arra a szintre, hogy így beszéljenek róla. Jim Clarkot is csak később ismerték el – mondta Stewart, aki 29 évvel utolsó vb-címe után kapta meg a lovagi rangot a brit uralkodótól. – Számomra továbbra is Clark marad a legnagyobb.”

Hamilton egyetért Stewarttal.

„Ahhoz, hogy valakit legendának nevezzünk, túl kell jutnia bizonyos életkoron, a legendák már rég visszavonultak, másik generáció. Egy legendát sem ismerek a hozzám hasonló korúak között” – mondta Hamilton, szinte visszhangozva Stewart szavait.

Hiába tűnik úgy, hogy egyszer már együtt átrágták ezt a témakört, az öreg elárulta, sohasem beszélgetett még el hosszabban Hamiltonnal.

„Nem egyszer hívtam már meg magamhoz, nem tudom, miért, de sohasem beszéltünk még egymással – mondta Stewart, aki nem vitatja Hamilton képességeit. – Az autóversenyző egy állatfaj, az én időmben ugyanaz a mentalitás és képesség jellemezte a legjobbakat, mint most.”

Nem titok, hogy Hamilton szemében Ayrton Senna a legnagyobb, de elmondta, a háromszoros világbajnok brazil 41 győzelmének felülmúlása után is maradt motivációja.

„Őt utolérni olyan érzés, mint amikor a hegymászó felér a Mount Everest csúcsára, körülnéz, és azt kérdezi magától, hogy akkor most mi legyen? Valóban nincs magasabb hegy, de vannak nagyon érdekes kihívások alacsonyabb hegycsúcsokon. Továbbra is győzni akarok, ez nem változik, a véremben van – mondta Hamilton. – Tavaly karácsonykor azt hittem, annál jobb évem nem lehet. Az idei mégis jobb, alig hiszem el. Most már arra gondolok, mennyivel lehet jobb ennél?”

LEWIS HAMILTON VILÁGBAJNOK LESZ AZ AMERIKAI NAGYDÍJON, HA...
...nyer, Sebastian Vettel pedig legfeljebb 3. lesz.
...2., Vettel legfeljebb 6., Nico Rosberg pedig 3.
...3., Vettel legfeljebb 8., Rosberg pedig 4.
...4., Vettel legfeljebb 9., Rosberg pedig 5.
...5., Vettel nem szerez pontot, Rosberg legfeljebb 6.
Az F1-ben az első tíz kap pontot 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1-es elosztásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik