F1: Hamilton már 55 rajthelyes büntetésnél tart

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.27. 11:35
Lewis Hamilton az első két szabadedzés után a Belga Nagydíj harmadik tréningjén is új motort kapott, így már 55 rajthelyes büntetésnél tart Spában – igazából mindegy is, mennyivel megy 21 fölé, hiszen mindenképpen a rajtrács végéről rajtol.

A pénteki cseréi miatt 30 rajthelyes büntetést kapó Hamilton szombat délelőtt anyolcadik turbóját (10 rajthely), a nyolcadik hőenergia-átalakítóját (5), a hatodik belső égésű motorját (5) és a hatodik mozgásienergia-átalakítóját (5) kapta meg, ami plusz 25 rajthelyes büntetéssel jár. Egy szezonban mindegyik motorelemből legfeljebb ötöt lehet használni.

Az angol és csapata úgy számol, hogy ezekkel már kihúzza az idény végéig. A csapatnak azt kell még eldöntenie, hogy Hamilton a 22. rajthelyről induljon, vagy a bokszutcából. Utóbbi esetben jobban lemarad a mezőnytől az első körben, de kisebb az esélye arra, hogy balesetbe keveredik. Kínában a 22. helyről indult, és pórul járt, az első kör végén mehetett a bokszba.

A Mercedes öt fejlesztési egységet elhasznált a Spába vitt új erőforrásaihoz, így hat maradt neki. A Ferrari és a Honda 3-3-mal gazdálkodhat még, a Renault 21-gyel.

A Mercedes azt is jelezte, hogy Hamilton a rajtbüntetése miatt nemigen fog a pályára hajtani az időmérőn.

Szintén az éves motorkvóta átlépése miatt Fernando Alonso 35, Marcus Ericsson 10 rajthelyes büntetést kap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik