F1: Hamilton májusban ott akarta hagyni a Mercedest – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.01. 22:46
null
A Sky Sports szerint Lewis Hamilton a barcelonai ütközés után ki akart szállni (Fotó: Action Images, archív)
Lewis Hamilton idén májusban, a Spanyol Nagydíjat követően azt kérte a Mercedes vezetőségétől, bontsák fel a szerződését, mert már ebben az idényben sem akar versenyezni – közölte a Sky Sports.

A Spanyol Nagydíj első körében az élen haladó Nico RosbergMercedese műszaki hiba miatt lelassult, Hamilton ki akarta kerülni, de a két Mercedes összeütközött, és kiestek a versenyből.

Az akkor 43 pontos hátránnyal a második helyen álló angolról már korábban is pletykálták, hogy el akarja hagyni a Mercedest, és ez a gyanú csak felerősödött az Abui-dzabi Nagydíj után, amikor a Sky Sports riportere megkérdezte Hamiltont:

„A Spanyol Nagydíjon történt ütközés után volt egy sztori arról, hogy azt mondtad, »abbahagyom, feladom, kiszállok«. Mi igaz ebből?”

„Ez magánügy, és már a múlté” – mondta sokat sejtetően Hamilton, ami után a Sky Sports utánajárt a történteknek.

Kiderítette, hogy Hamilton biztos volt benne a karambol után, hogy Rosberg hibázott, és teljesen kiakadt Toto Wolff csapatfőnökre, aki nem akarta nyilvánosan kimondani, hogy a német hibájából karamboloztak.

Miután Hamilton az első négy futamból kettő időmérőjén motorhiba miatt a mezőny végéről, illetve közepéről rajtolt, aminek nagy szerepe volt 43 pontos hátrányának kialakulásában, különösen zokon vette, hogy egy, szerinte nyilvánvalóan Rosberg hibájából történt baleset után sem állnak mellé. Állítólag azt mondta, hogy nem akar már 2016-ban versenyezni, és 2017-re másoik csapatot keres magának – írta a Sky Sports.

„Van, amiről senki sem tud, és csak akkor fog tudomást szerezni, ha visszavonulok – mondta júliusban Hamilton azt követően, hogy a Spanyol Nagydíjat a mélypontnak nevezte. – A Spanyol Nagydíj másnapján elmentem futni, és közben rengeteg minden járt az eszemben.

A Sky Sports szerint az elméletet erősíti, hogy a Spanyol Nagydíj utáni barcelonai teszten Rosberg után Esteban Ocon helyett Pascal Wehrlein vezette a Mercedest, szerintük azért, hogy szokja az autót arra az esetre, ha tényleg kell valaki Hamilton helyett.

„Nagyon várom, hogy egyszer elmondhassam, mi történt ebben az évben. Nagyon sok gondolat forog a fejemben, de most még nem oszthatom meg önökkel” – mondta Hamilton az Abu-dzabi Nagydíj után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik