F1: Hamilton és Rosberg máris eltérően taktikázik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.08. 16:12
A Pirelli közzétette, kinek hány készlet gumija lesz a jövő heti Ausztrál Nagydíjon a különböző keverékekből. Az olasz beszállító az idén három gumitípust szállít egy-egy versenyre, ezekből mindenki kap egyet-egyet, a maradék tízet pedig a csapatok választják ki. A Mercedesen belül máris észrevehető eltérés Lewis Hamilton és Nico Rosberg választásai között, az angol csak egy közepesen keményet kap, míg a német kettőt is.

Az F1-es csapatok közül csak három, a Mercedes, a Sauber és a Haas választott eltérő arányban gumikat a versenyzőinek a közepesen kemény, a lágy és a szuperlágy közül.

A csapatoknak autónként egy-egy készlet gumit le kell adniuk az első szabadedzés első 40 perce után, illetve a végén, majd kettőt-kettőt a második és harmadik tréning után.

Hét marad az időmérőre és a versenyre (kettőt a Pirelli előzetesen kijelöl, ezeket kötelezően meg kell tartani a versenyre), ebből egyet a leglágyabbakból az első nyolcnak az időmérő után vissza kell adnia, a többiek megtarthatják a versenyre.

A gumiválasztások a melbourne-i hétvégére
A gumiválasztások a melbourne-i hétvégére
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik