F1: Hamarosan harcban leszek Hamiltonnal – Bottas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.12. 11:02
Címkék
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője hisz abban, hogy komoly csaták várnak rá és csapattársára, Lewis Hamiltonra.

Bottas a szezont megelőzően igazolt a Mercedeshez, miután 2016 világbajnoka, Nico Rosberg visszavonult. Az eddigi két versenyen – mióta Hamilton csapattársa – egyszer a harmadik, egyszer pedig a hatodik helyen intették le, és mindkét alkalommal a harmadik helyről indulhatott. Bár eddig mind az időmérő edzéseken, mind a futamokon kikapott brit kollégájától, Bottas szerint hamarosan komolyan megnehezítheti a dolgát.

„Hamilton egyértelműen az eddigi leggyorsabb csapattársam – ismerte el a finn pilóta. – Háromszoros világbajnok és sokszoros futamgyőztes, szóval számítottam a nehézségekre. Azonban biztos vagyok benne, hogy harcban lehetek vele. Tudom, hogy most is nagyon közel vagyok hozzá, de fejlődni fogok, és lesz néhány kemény csatánk a jövőben."

Bottas ennek ellenére jelenleg nem azt tartja a leglényegesebbnek, hogy Hamiltonhoz hasonlítsa magát, és nem akarja siettetni saját fejlődését sem.

„Biztos vagyok mindebben, de jelenleg nem ezek azok a dolgok, amelyekre koncentrálok. Most az a fontos, hogy értékes pontokat szerezzek a csapatnak, és lépésről lépésre haladjak a fejlődésben. Egyre jobban érzem magam az autóban, az eredmények és a sikeres kvalifikáció is el fog jönni" – ígérte a finn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik