F1: Ha nem lettem volna világbajnok... – Rosberg

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.12.04. 13:56
null
Nico Rosberget a felesége is elkísérte a gálára (Fotó: AFP)
Nico Rosberg is részt vett egy jótékonysági gálán szombaton a német fővárosban. A rendezvény egyik riportere többek között azt is megkérdezte az újdonsült Formula–1-es világbajnoktól, hogy akkor is a visszavonulás mellett döntött volna-e, ha nem nyeri meg a vb-t.

„Ha nem lettem volna világbajnok, nem fejezem be. Továbbra is a célomért küzdöttem volna ebben az esetben” – mondta Rosberg.

Az F1 idei világbajnoka, a visszavonulását pénteken váratlanul bejelentő német Nico Rosberg azonban „valamilyen módon” továbbra is a sportágban akar maradni.

A 31 éves pilóta szombat este a berlini jótékonysági gálán arról is beszélt, hogy számára a Formula–1 a világ legjobb sportja, és szeretne továbbra is benne maradni, de már nem versenyzőként.

Rosberg azt is elmondta, hogy most mindenekelőtt egy hosszú vakációra utazik feleségével, Viviannel. A Mercedes pilótája a múlt vasárnapi Abu-Dzabiban rendezett zárófutamon elért második helyezésével biztosította be világbajnoki címét.

A német pilóta 2006-ban mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnoki sorozatban, melyben 206 versenyen indult, 23 futamot nyert meg, összesen 57-szer állt dobogóra, 30-szor indulhatott az első rajtkockából, múlt vasárnap pedig megszerezte első vb-címét.

Michael Schumacher és Sebastian Vettel után Rosberg a németek harmadik Formula–1-es világbajnoka. Édesapja, a finn Keke Rosberg 1982-ben nyert vb-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik