Schumacher családja megkönnyezte a szurkolók gesztusait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.03. 11:16
null
Érkeznek a szurkolók a grenoble-i klinika elé (Fotó: Twitter/JulienWilkens)
Michael Schumacher családja megköszönte a Ferrari szurkolói klubja által szervezett csendes tisztelgés résztvevőinek, valamint a világ minden tájáról üzenetet küldőknek, hogy megemlékeztek a vasárnapi síbalesete óta kómában fekvő hétszeres Formula–1-es világbajnok 45. születésnapjáról. Schumacher állapota nem változott, állapota továbbra is kritikus, de stabil.

Schumacher ma töltötte be életének 45. életévét, ennek alkalmából a Ferrari szurkolói klubja megmozdulást kezdeményezett, csendes tisztelgésre invitálta a Michael Schumacherért aggódókat a grenoble-i kórház mellé. Reggel szakadt az eső, ezért lassan kezdett el gyülekezni a tömeg, de végül több százan megjelentek, pirosba öltözve, ferraris és schumacheres zászlókat lobogtatva tisztelegtek a vasárnapi síbalesete óta kómában fekvő hétszeres Formula–1-es világbajnok előtt.

Sötétedéskor a szomszéd épület falára hatalmas képet vetítettek, a 45-ös szám alatt az állt rajta, hogy „Schumi, légy erős és küzdj tovább!"

Bár voltak pillanatok, amikor az eső eleredtekor a fotósok és a szurkolók a kórházban próbáltak menedéket keresni, és tolongás támadt a főbejáratnál, a nap összességében csendesen, méltóságteljesen zajlott.

Az orvosok péntek délelőtt csak a családot tájékoztatták a hétszeres világbajnok állapotáról, sajtótájékoztatót nem tartottak. Ez azt jelenti, hogy Schumacher állapota továbbra is változatlan a keddre virradóra elvégzett műtét óta. Legutóbb Sabine Kehm, Schumacher menedzsere beszélt a legenda állapotáról, de újdonságról ő sem tudott beszámolni, és megerősítette, amint változás – legyen az jó vagy rossz – történik, az orvosok a sajtó munkatársai elé ülnek.

A német pilóta szurkolói klubja biztosította a családot, reménykedik, hogy javul Schumacher állapota. „45 éve történt egy csoda. Talán ma jön a következő” – olvasható a drukkerek Twitter-bejegyzésében.

A falra vetített üzenet Grenoble-ban (Fotó: Reuters)
A falra vetített üzenet Grenoble-ban (Fotó: Reuters)

Bár Szilveszter napján azt mondták az orvosok, hogy időt nyertek a vérömleny eltávolításával, és hogy ha nincs újabb hír, az jó hír, a Bild szerint Schumacher felesége és édesapja is egyre kétségbeesettebbnek tűnik. A német lap által megkérdezett hamburgi idegsebész szerint még hetekig, sőt hónapokig eltarthat Schumacher kómás állapota.

A Schumacher család péntek este közleményben köszönte meg a kórház mellett összegyűlt tömegnek a támogatást.

„Lenyűgözött minket, amit ma láttunk. A Ferrari-szurkolók odaadása és szimpátiája megérintett bennünket, és megkönnyeztük ezt a csodálatos gesztust. nagyon hálásak vagyunk érte, és azért a sok üzenetért, valamint jó kívánságért, amit a világ minden tájáról ezen a napon kapott Michael" – állt a közleményben.

Szurkolói csoport a kórház előtt, ahol Schumachert ápolják  (Fotó: Twitter/NicolaPohl)
Szurkolói csoport a kórház előtt, ahol Schumachert ápolják (Fotó: Twitter/NicolaPohl)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik