F1: Grosjean után Kubica jövőjére is fény derült

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.09.19. 14:57
null
Kubica a szezon végén távozik a Williamstől (Fotó: AFP)
Robert Kubica az idény végén távozik a Williamstől. Bár arra nem sok esély van, hogy az F1-es mezőny tagja lesz 2020-ban is, az könnyen lehet, hogy tartalék versenyzőként marad a királykategóriában.

 

Idén tért vissza a Formula–1-be 2011-es balesete után Robert Kubica, ám elképzelhető, hogy egy év versenyzés után búcsút is int a királykategóriának – legalábbis a mezőny állandó tagjaként. Az ugyanis biztossá vált, hogy jövőre nem ő lesz a Williams egyik versenyzője.

Az, hogy Kubica hol folytatja, egyelőre nem tudni, de elképzelhető, hogy a német túraautó-bajnokságban (DTM) kap lehetőséget az Audinál. Az is lehet viszont, hogy Kubica marad az F1-ben, mégpedig a Racing Pointnál. Bár a brit alakulat már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy nem változtat a pilótafelállásán, és jövőre is a Lance Stroll, Sergio Pérez párossal indul, az elképzelhető, hogy Kubica lesz az istálló tartalék versenyzője.

A lengyel pilóta számára nem sikerült a legjobban a visszatérése, és folyamatosan alulmarad újonc csapattársával, George Russell-lel szemben. Igaz, a Williams egyetlen pontját idén Kubica szerezte, de ehhez az is kellett, hogy az Alfa Romeo párosát kizárják a kaotikus Német Nagydíj után.

A Williams később a közösségi médiás felületein megerősítette, hogy a távozás Kubica döntése volt.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik