F1: Grosjean örüljön, hogy egyáltalán versenyezhet – Wolff

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.16. 12:47
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke mérgesen reagált, amikor meghallotta, hogy Romain Grosjean szerint csak azért nem büntették meg az őt a Brit Nagydíj időmérőjén feltartó Lewis Hamiltont, mert a világbajnoki címért csatázik.

„Egyesek folyton csak nyafognak. Miért kellene egyáltalán reagálnom erre? Hogy jön Romain Grosjean ahhoz, hogy más pilóták büntetését követelje? Nézzék meg a múltját! Grosjean örüljön, hogy egyáltalán versenyezhet még az F1-ben” – dübörögte Wolff, aki igen harapós kedvében van Silverstone-ban.

Először Eddie Jordan pletykáira reagált paprikásan. Az ír excsapatfőnök azt mondta, a Mercedes 2018 végén kiszáll az F1-ből, mire Wolff mérgében elárulta, amit eredetileg titokban akartak tartani: a Malajziai Nagydíj megszűnése ellenére 2020-ig főszponzori szerződést hosszabbítottak a Petronasszal.

Azt, hogy Sebastian Vettel 30. születésnapi partiján ott volt, annyival elintézte, hogy a szomszédok időnként meglátogatják egymást. A Hamiltonnak a hét eleji londoni F1-es show-ról való távolmaradását kritizálóknak viszont nekiesett. Főleg azoknak, akik szerint megromlott a pilóta és Wolff viszonya.

„Egyes szemét cikkekben azt írták, hogy gondunk van Lewisszal. Elárulom, a hét elején beszéltünk a show-ról, és az ötödik közös évünkben már ismerem annyira, hogy rábízzam, döntse el, mitől érzi jól magát. A Brit Nagydíjon fontos, hogy jól érezze magát, ellazuljon, ezért úgy kell felkészülnie, ahogy ő tartja optimálisnak. Egy háromszoros világbajnokot támadnak, aki túlszárnyalta Ayrton Senna pole-számát és hamarosan Michael Schumacherét is meg fogja dönteni? Ez inzultus” – mondta Wolff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik