F1: GP2-es motor! – Alonso kiakadt a Hondára Szuzukában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.27. 09:25
null
Alonsónak rosszul esett, hogy Toro Rossók és Sauberek előzgették Szuzukában (Fotó: Action Images)
A Japán Nagydíj legemlékezetesebb pillanata Fernando Alonso rádiós üzenete volt csapata felé, miután Max Verstappen megelőzte a célegyenesben: „GP2-es motor! Ez GP2! Áh!” A verseny után a spanyolnak magyarázkodnia kellett.

Ugyanott, Szuzukában előzgették könnyedén a spanyolt a Toro Rosso és a Sauber pilótái, ahol tíz évvel ezelőtt az F1 történetének egyik legemlékezetesebb manőverét bemutatva autózta körbe a Ferrarival száguldó Michael Schumachert. Nyilván nem volt könnyű elviselnie, de a verseny után higgadtabban értékelt.

„Rendkívül bosszantó, hogy látod, a többi pilóta össze-vissza hibázik a kanyarokban, az egyenesekben mégis könnyedén megelőz, csak mert jobb a motorja. Nagyon nehéz ezt elviselni” – mondta Alonso, aki ezt követően elmondta a kötelezőt is, és biztosította hűségéről a japán gyárat.

„Ez az egyetlen projekt, amely felveheti a versenyt a Mercedesszel. Keményen dolgozunk, tudjuk, mi a gond, a megoldáson törekszünk, Ám vasárnaponként, főleg, ha egy bolyban versenyzünk, nehéz elfojtani a frusztrációt” – mondta Alonso.

Miközben sokan azt gondolják, hogy Alonso mclarenes kalandja nem tart tovább, mint a 2007-es, Ron Dennis megvédte a pilótát.

„Nem volt okos tőle, hogy ezt mondta a rádión, hiszen rengeteg vendég van itt a Hondánál. Mindenki azon dolgozik, hogy előrelépjünk, nem akarunk neki rosszat. Ugyanakkor megértem, hogy feszült volt, hatalmasat küzdött, és érthető, hogy frusztrált. Tudjuk, mit kell tennünk az előrelépéshez” – mondta a napokban vírusfertőzéssel küszködő Dennis, aki a háttérben azon dolgozik, hogy lazítsanak a fejlesztéseket tiltó szabályokon, mert így túlságosan meg van kötve a csapat és a Honda keze.

A hétvégén Flavio Briatore, Alonso barátja és menedzsmentjének vezetője azt mondta, hogy ha a McLaren-Honda jövőre is gyenge lesz, a spanyol nem fogja kitölteni a szerződését. Alonsót erről is faggatták szombaton, de a japán újságírók előtt Szuzukában mi mást is mondhatott volna, mint hogy kitart a projekt mellett, mert hisz benne, hogy eljutnak a csúcsra.

David Coulthard, aki már a BBC szakkommentátoraként dolgozik, azt mondta a verseny után, hogy inkább Briatoréval ért egyet.

„Ha Alonso rádöbben, hogy a következő szezonban is a mezőny végén autózik, szerintem sem tölti ki a szerződését” – mondta a skót.

ALONSO KIBORULÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik