F1: francia pilóta válthatja ősszel a Manor versenyzőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.29. 18:00
Rio Haryanto helye egyre bizonytalanabb a Manornál, a legfrissebb hírek szerint a Belga Nagydíjtól a Renault tartalék versenyzője, Esteban Ocon válthatja az indonéziai pilótát.

A szezont megelőzően a Manor 11 futamra szóló szerződést kötött Haryantóval, amely a Magyar Nagydíjon lejárt, de a Német Nagydíj előtt a csapat bejelentette, hogy a hockenheimi futamon is az indonéziai vezetheti egyik autójukat.

Lehet, hogy ennek mindössze az volt az oka, hogy túl kevés ideje lett volna a Manornak felkészíteni egy új versenyzőt a két versenyhétvége között, de mivel a németországi futam után négyhetes szünet következik, természetesen felvetődött, hogy Haryanto helyét valaki más veheti át az augusztus végi Belga Nagydíjtól.

Többen szerepelnek a Manor listáján, amelynek élére a legújabb pletykák szerint Esteban Ocon került. A francia pilóta a Mercedes kötelékéhez tartozik, az idén kölcsönben a Renault tartalékversenyzője. A Mercedes csapatában indul a német túraautó-bajnokságban (DTM-ben) is. Ocon többször vezethetett idén pénteki szabadedzéseken, a Német Nagydíj délelőtti gyakorlása a negyedik ilyen alkalom volt.

Ha ő kerül Haryanto helyére, két Mercedes-tartalék szerepel a csapatnál, amely további kedvezményeket kaphat. Ocon manoros szerződésének a Renault is örülhet, mert ha vele pótolják 2017-ben Kevin Magnussent vagy Jolyon Palmert, már F1-es versenyrutinnal rendelkező pilótát kapnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik