F1: Felesleges ez a sok titkolózás – Felipe Massa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.15. 16:48
Felipe Massa, a Williams versenyzője egyáltalán nem bánná, ha bizonyos dolgok nyilvánosabbak lennének a Formula–1-ben, és más ötlete is van, amivel közelebb lehetne hozni a rajongókat a sportághoz.

Nemrégiben felkerült az internetre egy videó, ami még a Monacói Nagydíj pénteki versenyzői eligazításán készült, amikor is a pilóták a versenyigazgató Charlie Whitinggal megtárgyalják a pályával kapcsolatos tudnivalókat. Az már korábban is felmerült, hogy ezeket a megbeszéléseket is közvetítse a televízió, amivel a rajongók nagyobb belátást nyernének a háttérben zajló eseményekre, és úgy tűnik, hogy ez végre megvalósulni készül. Ennek Felipe Massa kifejezetten örül, és kétli, hogy a kamerák rossz hatással lennének a beszélgetésre.

„Szerintem ez egy jó ötlet, de én valójában észre sem vettem Monacóban, hogy valaki videót készít – vallotta be a brazil. – Ha mindenki látja, hogy miként beszélünk egymással és Charlie Whitinggal, akkor jobban megérthetik az F1-et. Engem nem zavarnak a kamerák. Azért vagyok itt, hogy minél többet tegyek ezért a sportért, és elmondjam, ha valami szerintem rosszul megy vagy, ha valamelyik szabályon változtatni kellene, és az nem jelent számomra problémát, ha ezt közben felveszik."

Massa nem állna meg ennyinél, és véget vetne a titkolózásnak, ami ráadásul már csak amiatt is felesleges, mert a csapatok képtelenek mindent elrejteni egymás elől.

„Az szerintem szintén jó lenne, ha felfednénk néhány titkot a külvilág számára, ilyen például az üzemanyag aktuális mennyisége az autókban. A csapatok többé-kevésbé mindig tudják, hogy mi megy a riválisaiknál, szóval felesleges a titkolózás" – vélekedett Massa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik