F1: Eszembe sem jutott kereket cserélni - Rosberg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.25. 10:04
Nico Rosbergnek eszébe sem jutott kereket cserélni a Monacói Nagydíj biztonsági autós időszakában, de biztos volt benne, hogy Lewis Hamilton a frissebb gumikon legalább Sebastian Vettelt megelőzi, és csatáznia kell a győzelemért csapattárásával.

„Amikor a biztonsági autó mögött haladtunk, biztos voltam benne, hogy Lewis fog nyerni – mondta Rosberg. –Friss szuperlágyakon jött ki a boxból, mi pedig majdnem negyvenkörös lágy gumikon mentünk. Eleinte nehéz volt elkerülni a falakat, annyira csúszott a pálya. Biztos voltam benne, hogy hamarosan odaér mögém, és nagyot csatázunk, és abban is, hogy legyőz. Aztán hamar felmelegedtek a gumik, így nyomhattam a gázt, és nem volt gond.”

A német elmondta, nem gondolt a kerékcserére. Ő már csak azért sem állt ki, mert mögötte sorakozott a két Ferrari és a két Red Bull, sokkal többet veszíthetett volna, mint a 20 másodperces előnnyel vezető Hamilton.

„Eszembe sem jutott kiállni a boxba, alig volt hátra néhány kör. Meglepett, amikor megláttam a biztonsági autót, és Lewis nem volt előttem. Nem is sejtettem, hová tűnhetett. Aztán az emelkedőn láttam, hogy egy Ferrarival küzdenek egymás mellett, és még mindig furcsa volt. Aztán lassan rájöttem, mi történt – mondta Rosberg. – Borzasztó lehet így elveszíteni egy versenyt, együtt érzek vele, mert láttam, mennyire akarja ezt a sikert, és milyen keményen megdolgozott érte. Ugyanakkor a sport már csak ilyen, nagy szerepe van a szerencsének, örülök a győzelmemnek, Monaco mégis csak Monaco!”

A Monacói Nagydíj utáni reakciókat ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik