F1: Elvégeztük a házi feladatot a télen – Binotto

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 17:14
null
Vettel (középen) szerint mindenki megtanulta tisztelni Binottót a Ferrarinál (Fotó: AFP)
Vissza szeretne vágni idén a Ferrari a Mercedesnek, amiért a németeké lett az előző idényben (is) a világbajnoki cím. Sebastian Vettel szerint meg kell bízniuk új csapatfőnökükben, Mattia Binottóban. Az olasz szakember is megszólalt a szezonnyitó hétvége előtt.

 

35. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MÁRCIUS 15., PÉNTEK
1. szabadedzés:2.00–3.30
2. szabadedzés:6.00–7.30
MÁRCIUS 16., SZOMBAT
3. szabadedzés:4.00–5.00
Időmérő:7.00–8.00
MÁRCIUS 17., VASÁRNAP
Futam:6.10–8.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Március 31., 17.10
Bahreini Nagydíj, Szahír
Április 14., 8.10Kínai Nagydíj, Sanghaj
Április 28., 14.10Azeri Nagydíj, Baki

Új csapatfőnökkel vág neki a 2019-es idénynek a Ferrari. Maurizio Arrivabene helyét az istálló korábbi technikai igazgatója, Mattia Binotto vette át. A 49 éves szakember hosszú ideje dolgozik a Ferrarinál, így nem meglepő, hogySebastian Vettelis bízik az új vezetőben.

„Ez nagy változás, de Mattia hosszabb ideje van a csapatnál, mint a legtöbben, akik itt dolgoznak, szóval nem egy új alakról van szó – mondta a négyszeres világbajnok. – Azt hiszem, hogy az emberek jól ismerik őt, és már megtanulták tisztelni, de persze ez új kihívás az istálló számára. Szeretnénk lapozni, mert természetesen voltak nehézségeink tavaly, amiket megpróbáltunk leküzdeni, hogy jobban teljesíthessünk idén. Eddig a hangulat rendben van. Az autót jónak éreztük, azonban majd meglátjuk, hogyan kezdjük a szezont.”

Binotto is tisztában van azzal, volt min javítaniuk, hogy elkerüljék a tavalyi hibákat, melyekbe végül a vb-cím került a Ferrarinak. Az új csapatfőnök bizakodva vág neki az évadnyitónak.

„Elvégeztük a házi feladatot a télen, már az új bajnokságra koncentrálunk. Mindig jó Ausztráliában kezdeni az idényt, amely viszont nagyon hosszú és kemény lesz” – vélekedik Binotto.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik