MTI 2019.08.06 09:02 Frissítve: 2019.08.06 09:24

F1: elégedett a nemzetközi szövetség a Magyar Nagydíjjal

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) elnöke arról számolt be az MTI-nek, hogy a nemzetközi szövetség (FIA) szakemberei elégedetten és pozitívan értékelték a vasárnap véget ért 34. Formula–1-es Magyar Nagydíjat.

 

„A szóbeli dicséretet már szombat este megkaptuk, de vasárnap ezt megismételték az FIA illetékesei, s napokon belül megérkezik az írásbeli értékelés, amely a Hungaroringen elhangzottak alapján pozitív lesz” – nyilatkozott az MNASZ elnöke.

Oláh Gyárfás hangsúlyozta, hogy az MNASZ csaknem 500 fős sportszakmai csapata a korábbi évekhez hasonlóan az idén is helytállt a háromnapos versenyhétvégén. A pályabírók kiválóan végezték a munkájukat, és a hazai szervezők is mindent megtettek azért, hogy jól szórakozzon az a 230 ezer néző, aki a hétvége során elutazott a mogyoródi pályához.

„A magyar sportszakmának nemzetközileg is nagyon jó híre van, mi a sportszakmai csapatot folyamatosan képezzük, külföldre járnak más versenyeken segíteni. Ez a továbbképzés és tapasztalat nagyon jól meglátszik az itthon elvégzett munkájukon” – mondta az MNASZ elnöke.

Oláh Gyárfás úgy fogalmazott, a Hungaroringre ellátogató szurkolók nem szoktak csalódni, ezért évről évre nő a mogyoródi F1-es futam nézőszáma.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország azok közé az országok közé tartozik, amelyek megszakítás nélkül ilyen sok Formula–1-es futamot rendezhettek már” – tette hozzá a sportvezető.

Az MNASZ elnöke kiemelte az úgynevezett Future Stars programot, amelynek keretében a 34. Magyar Nagydíj előtt gyermekeket vittek fel a rajtrácsra, ahol személyesen találkozhattak a pilótákkal.

„Ez nagyon fontos az utánpótlás-nevelés szempontjából, mert a hazai és a nemzetközi tapasztalatok szerint is az élmény hatására ezeknek a gyerekeknek a többsége a jövő autósportos nemzedékének tagja lesz, akár versenyzőként, akár sportbíróként, akár bármilyen más pozícióban a sportágon belül” – mondta Oláh Gyárfás.

A magyarországi F–1-es hétvégék jövőjét illetően az MNASZ elnöke úgy fogalmazott, bár Magyarországnak 2026-ig van élő szerződése a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediával, egy nagyobb beruházásra szükség lesz a Hungaroringen.

„A szervezők a Hungaroringen mindig is nagy munkát fektettek abba, hogy jók legyenek ezek a hétvégék, de az egyértelmű, hogy egy nagyobb volumenű beruházást végre kell hajtani a pályán ahhoz, hogy a 2026 utáni időszakban is fel tudjuk venni a versenyt a többi rendezővel” – mondta a sportvezető.

A 34. Magyar Nagydíjat vasárnap a brit Hamilton (Mercedes) nyerte meg a holland Verstappen (Red Bull) és a német Vettel (Ferrari) előtt.

2019.08.16 16:21:51

F1 ZSOLDOS BARNA

Niki Lauda minden idők legkisebb különbségével, fél pont előnnyel lett harmadszor világbajnok.

2019.08.09 19:56:21

F1 ZSOLDOS BARNA

Elege lett mindenből – a montreali szabadedzés közben a boxba hajtott, kiszállt az autóból és hazament.

2019.08.02 16:14:55

F1 ZSOLDOS BARNA

Niki Lauda csaknem egy percig ült a lángoló Ferrariban a Zöld Pokolban, s nyelte a mérgező gázokat.

2019.08.04 14:17:09

F1 nemzetisport.hu

A brit 62 pontra növelte az előnyét a vb-összetettben, míg a holland 7 pontra közelítette meg Bottast.

2019.08.03 13:21:31

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

A holland a Hungaroringen szerezte meg karrierje első pole-ját • Leclerc autót tört a Q1-ben, de megúszta.