F1: „Egyértelmű a jövőm” – Vettel reagált a pletykákra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.12.05. 15:50
A négyszeres Formula–1-es világbajnok Sebastian Vettel a Ferrari évzáró rendezvényén megerősítette, hogy a következő szezonban is az olasz istálló pilótája lesz.



A legnagyobb sikereit még az osztrák Red Bullnál érte el a német versenyző, akinek jövőjével kapcsolatban azután indultak meg a találgatások, hogy honfitársa, az idén a Mercedesszel világbajnok Nico Rosberg múlt pénteken váratlanul bejelentette a visszavonulását.

„Nem titok, hogy nekem és csapattársamnak, Kimi Räikkönennek is érvényes szerződésünk van a 2017-es szezonra a Ferrarival, így egyértelmű a jövőm. Nem tudom, a Mercedes mit tervez, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, hiszen sok változást hoz az új idény. Pozitív hangulatban készülünk az új évre” – mondta a Ferrari Daytonában tartott évzáró rendezvényén Vettel.

A 29 éves német pilóta hozzátette, nagyon bátor döntésnek tartja Rosberg visszavonulását, mert nem könnyű a csúcson abbahagyni. Ugyanakkor leszögezte, ő továbbra is nagyon élvezi a versenyzést, és esze ágában sincs befejezni Formula–1-es karrierjét.

Egyelőre nem tudni, jövőre ki lesz a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél, ám az istálló – ügyvezetői jogkörrel egyébként nem rendelkező – elnökeként is dolgozó Niki Lauda vasárnap azt nyilatkozta, még ebben a naptári évben kiválasztják Rosberg utódját.

A fogadóirodák – és a szakértők – a csapat 22 esztendős német tesztpilótáját, a 2016-ban Manorral versenyző Pascal Wehrleint tartják a legnagyobb esélyesnek Rosberg ülésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik