F1: Ecclestone szerint nem kell a fejvédő, beszólt Hamiltonnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.01. 12:39
Bernie Ecclestone szerint nem kellene erőltetni az F1-es autók új fejvédő eszközét, amelynek bevetéséről július 1-jén dönt az FIA, s ekkor határoz arról is, hogy a Ferrari által még a téli teszteken bemutatott keretet vagy a Red Bull Szocsiban kipróbált szélvédőjét tegye kötelezővé.

„Egyik megoldás sem tetszik. Hogy mégis mit tegyünk? Ebben az ügyben semmit –mondta Ecclestone. – A Red Bull szélvédője miatt megsokszorozódik a bokszkiállások száma, mert mindig meg kell tisztítani. Ez tényleg élvezetes lesz.”

Ecclestone szerint képtelenség teljes védelmet garantálni.

SZAVAZÁS

Melyik F1-es fejvédő megoldás a jobb?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Gondoljanak bele, az eddigi összes tesztet egy helyben álló autón vagy szerkezeten végezték el, úgy lőttek neki szemből kereket meg más tárgyakat. Ám a verseny közben minden mozgásban van, ha az egyik autóról leszakad a kerék, az is mozog, meg az az autó is, amelyet eltalál. Így máris értelmét veszti az összes szimuláció, hiszen azt sem tudjuk, honnan érkezik a kerék, s mi történik vele. Valószínűleg ugyanaz, mint a mostani autók esetében” – fogalmazott Ecclestone.

Arról is kérdezték, végre valamiben egyetért-e Lewis Hamiltonnal, aki szerint a veszély az F1 egyik alapeleme és csábító ereje.

„Az ő esetében talán ebben a pénznek is van szerepe. De ha nagyobb veszélyt akar, abban is tudunk segíteni” – vetette oda Ecclestone.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik