F1: Az azeri futam tökéletes lesz Monza helyett - Ecclestone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 17:24
Bernie Ecclestone szerint a Német Nagydíj után jövőre a monzai Olasz Nagydíj is kikerülhet a versenynaptárból. Az F1 gazdasági vezetője szerint az Azerbajdzsánban esedékes Európai Nagydíj tökéletes utódja lesz az Olasz GP-nek.

Az olaszok a németekhez hasonlóan a folyamatosan emelkedő versenyrendezési jogdíj miatt kerültek bajba, könnyen lehet, hogy az idei monzai futam lesz az utolsó a dél-európai országban. Ecclestone ugyanis Bahreinben ismét leszögezte, nem ragaszkodik a tradicionális helyszínekhez, amíg olyan új rendezőkkel tud megállapodni, akik állni tudják a magas jogdíjakat.

„Évekkel ezelőtt a Francia Nagydíj megszűnése miatt keseregtek, azt mondták, a nélkül nem lehet F1. Aztán mégsem dőlt össze a világ, mint ahogy a Német Nagydíj nélkül sem fog összedőlni. Az olaszok most ugyanabban a stádiumban vannak, mint nemrég a németek. Mindig sikerül értékes és izgalmas versenyeket találni ezek helyére. Az azeri is tökéletes lesz Monza helyett” – mondta Ecclestone, aki szerint az Orosz Nagydíj az ukrán válság ellenére nincs veszélyben, hiszen akármekkora is a nemzetközi politikai nyomás Oroszországon, amíg kifizetik a jogdíjat, és Szocsiban nem kerülnek veszélybe az odautazó istállók és nézők, lesz futam.

Ecclestone azt is elmondta Bahreinben, hogy ha kell, távozik az F1-ből, de előtte rendbe akarja hozni az sportág anyagi helyzetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik