F1: Ecclestone kivásárolhatja magát a müncheni perből

Vágólapra másolva!
2014.01.26. 10:37
null
Bernie Ecclestone megvásárolhatja a szabadságot? (Fotó: Reuters, archív)
Bernie Ecclestone közel 300 millió eurót is kész arra költeni, hogy ejtsék az ellene indított pert Németországban. A müncheni bíróság szóvivője megerősítette, hogy Németországban lehetséges az ilyen peren kívüli egyezség.

Sven Thomas, Ecclestone ügyvédje elmondta, az F1 gazdasági vezetője készül az áprilisi perre, amelynek végén akár tíz évre is börtönbe zárhatják, és vizsgálják a peren kívüli egyezség lehetőségét.

„Nem hiszem, hogy a per kezdete előtt lehetőség nyílik az egyezségre. Közben viszont könnyen előfordulhat" – mondta Thomas, s a Daily Mailnek a müncheniek is megerősítették, hogy van mód erre.

„A német jogi eljárásban van rá lehetőség, hogy a folyó pernek véget vessenek abban az esetben, ha az alperes egy bizonyos összeget felajánl a kincstárnak vagy egy jótékony alapítványnak. Ehhez az ügyészség és az ügyben eljáró bíró beleegyezése is szükséges" – mondta a szóvivő.

Ecclestone-t azzal vádolják, hogy lefizette a német Gerhard Gribkowskit, aki közel egy évtizede eljárt az F1-es jogok 75 százalékát birtokló Bayerische Landesbank nevében, és azt kérte, az általa kijelölt CVC Capital Partnersnek adja el a tulajdont. Ecclestone elismerte, hogy fizetett a németnek, de azt mondta, azért adott pénzt, mert zsarolták.

A müncheni bíróságnál a nyolc és fél évre börtönbe zárt Griobkowsky esetében nem vetődött fel a peren kívüli egyezség lehetősége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik