F1: „Drámai vég. Kegyetlen eredmény” – sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.01. 13:14
null
Charles Leclerc a futam után (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó nem a győztes Lewis Hamiltonnal, hanem inkább a Ferrari fiatal monacói pilótájával, a sokáig vezető s a harmadik helyen célba érő Charles Leclerc-rel foglalkozik a Formula–1-es Bahreini Nagydíj másnapján.


OLASZORSZÁG

Corriere dello Sport:– Leclerc 48 körig egy tökéletes futam főszereplője volt, de aztán az autója cserben hagyta. Ezzel együtt ő volt a második legfiatalabb pole pozíciós pilóta, és a legfiatalabb egy Ferrarival. A végén még Lewis Hamilton is megölelte és megdicsérte.

La Repubblica: – Kalapemelés Charles-nak (Leclerc) is.

NAGY-BRITANNIA

The Guardian: – Gyakran kemény, gyakran megbocsátó: a ferraris Charles Leclerc a Bahreini Nagydíjon egy csapásra megtanulhatta, hogy a versenyzés olyan, mint egy kegyetlen hölgy. Lehet, hogy a futamot Lewis Hamilton és a Mercedes nyerte meg, de Leclerc előadása lenyűgöző volt. Mindössze 21 évesen kézzelfogható közelségbe került számára az első győzelem, de nem kaphatta meg.

The Telegraph: – Lewis Hamilton vasárnap este drámai győzelmet ünnepelhetett, miután a Formula–1 feltörekvő csillagától, Charles Leclerc-től egy szörnyű motorhiba elvette a diadalt. Leclerc második futamán rajtolt a Ferrarival, és a legjobb úton volt afelé, hogy a sportág harmadik legfiatalabb futamgyőztese legyen.

The Independent: – Ha Vettel csalódott volt, Leclerc inkább zaklatottnak mondható.

SPANYOLORSZÁG

Mundo Deportivo: – Drámai vég. Kegyetlen eredmény. Vasárnap Charles Leclerc volt a Bahreini Nagydíj legjobbja, de a sors, a szerencse vagy a Ferrari megbízhatatlansága elvette tőle az álmot, hogy megszerezze pályafutása első F1-es győzelmét.

Marca: – A Ferrari számára több okból is meglehetős kudarc volt ez a futam. Charles Leclerc-nek pechjére nem sikerült győznie, de bejelentkezett a csapat legjobb pilótája titulusért és a vb-címért.

FRANCIAORSZÁG

L’Équipe: – A Formula–1 néha nagyon kegyetlen. Mindent jól csinálsz, és a végén mégsem te nyersz. Charles Leclerc (Ferrari) vasárnap az első rajtkockából indult, és figyelemre méltó futamot produkált azután, hogy a rajtnál hibázott. Majd csak a harmadik helyet tudta megmenteni, miután olasz motorja az utolsó 11 körben hátráltatta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik