F1: Hamilton sajnálja Alonsót, Button szerint Vettel mázlista

Vágólapra másolva!
2015.03.31. 09:22
null
Vajon mit gondolhat most Fernando Alonso? (Fotó: AFP)
Sebastian Vettel a Malajziai Nagydíjon aratott győzelmével elcsendesítette kritikusait, akik szerint csak a Red Bull állandó technikai fölénye miatt volt képes négy világbajnoki címet nyerni. A Ferrari-pilóta azonban egyeseket még most sem győzött meg teljesen.

„Hatalmas mázlija volt a csapatváltással. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy gyengélkedő csapat épp akkor támad fel, amikor odaszerződsz, neki összejött” – mondta Jenson Button, akinek mclarenes csapattársa, Fernando Alonso aláírt szerződésének felbontását követően távozott Maranellóból.

„Amikor láttam, hogy a Mercedes félperces előnnyel nyert Ausztráliában, csak még biztosabbá váltam abban, hogy jól döntöttem” – mondta Alonso.

A spanyol őszinteségét azonban megkérdőjelezte 2007-es csapattársa, a vb-éllovas Lewis Hamilton.

„A verseny után ott ültem Seb mellett, és Fernandóra gondoltam. Vajon most mit gondolhat? Ezt a versenyt ő is megnyerhette volna. Furcsa, milyen fordulatokat tartogat az élet” – mondta a vb-címvédő angol.

Az olasz sajtóban megszólalt Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke, akit tavaly novemberben állítottak fel, s ezzel jelképesen is megkezdődött az új éra. Montezemolo szerint ez a siker a tavalyi stábé is.

„Ez az eredmény a mi kemény munkánk eredménye is. Tavaly februárban kezdtünk el dolgozni az idei autón és a motor fejlesztésén, akik most vezetik a Scuderiát, ezt a munkát folytatták. A siker fontos tényezője volt a Mercedes stratégiai melléfogása és a tavalyi stáb kemény munkája is” – szögezte le az immár az Alitalia légitársaságot vezető Montezemolo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik