F1: Button magától mehet, Hamilton és Alonso nem örülne

Vágólapra másolva!
2014.11.07. 12:44
Jenson Button nem akarja megvárni, hogy a McLaren hosszú időhúzás után eldöntse, marasztalja-e a 2015-ös szezonra, két héten belül ő maga hozhatja meg a döntést arról, hogy elhagyja a csapatot és a Formula–1-et. A 2009-es világbajnok távozása ellen Lewis Hamilton és Fernando Alonso is felszólalt.

„Nem különösebben lesz nagy hatással a jövőmre, hogy két hét múlva lesz-e döntés a McLarennél a pilótákról – mondta Button Interlagosban. – Vannak lehetőségeim az F1-en kívül, rengeteg az érdekes kihívás, ráadásul az utóbbi időben elég sok árnyoldala van az F1-nek. Egy világbajnok számára például nagyon kiábrándító, hogy olyan autóban ül, amelyben esélytelen a győzelemre. Ha úgy alakul, akkor sem visszavonulok, az autósportban maradok, rengeteg nagy sikert el lehet még érni négy keréken.”Button Interlagosban. – Vannak lehetőségeim az F1-en kívül, rengeteg az érdekes kihívás, ráadásul az utóbbi időben elég sok árnyoldala van az F1-nek. Egy világbajnok számára például nagyon kiábrándító, hogy olyan autóban ül, amelyben esélytelen a győzelemre. Ha úgy alakul, akkor sem visszavonulok, az autósportban maradok, rengeteg nagy sikert el lehet még érni négy keréken.”

Hamilton és Alonso szerint nagy veszteség lenne Button távozása.

„Jenson a jelenlegi pilóták nagy részénél jobb versenyző. A legjobbak között van, sikeres karrier áll mögötte, ráadásul emberileg is nagyra tartom, nem stimmel, hogy a távozásról beszél – mondta Hamilton. – Ha csapatfőnök lennék, biztosan ő lenne az egyik pilótám, hatalmas segítség bármelyik istállónak, hogy nála szerepel. Még sok jó éve lehet, csak a csapatának azt kell felismernie, hogy nem a pilótával van a baj, hanem az autóval.”

„Jensonról egész pályafutása során azt hajtogattuk, hogy nagyon gyors és nagyon kedves pilóta, mert ez az igazság – mondta Alonso, aki éppen Button helyét veheti át a McLarennél. – Szükség van az olyan versenyzőkre az F1-ben, mint Jenson. Remélem, jövőre is az F1-ben lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik